Jobber med å finne koronaløsninger

NMF-president Emilie Westbye (bildet) forteller at motorsportforbundet jobber fortløpende med å finne hensiktsmessige løsninger i disse pandemitider.

Hun sier at hun får stadig spørsmål om koronasituasjonen og trening samt konkurranser.

-Flere lurer på hvorfor vi ikke kan begynne å kjøre som normalt snart. Det er helt klart forståelig at mange er utålmodige nå. Det hjelper heller ikke på at det i store deler av landet begynner å bli vår, og mange kjenner ekstra på behovet for å komme i gang med sesongen, sier Emilie Westbye.

NMF-presidenten sier det jobbes inn mot myndighetene – for å realisere løsninger.

-Forbundet arbeider fortløpende opp mot myndighetene for å finne løsninger for motorsporten. Dette arbeidet foregår både gjennom NIF, og direkte ved behov. Det har vært utfordrende å finne nasjonale ordninger som passer for alle. Myndighetene har viktige prioriteringer som må gjøres, og for oss i både idretten og motorsporten gjør dette seg noen ganger til litt underlige utslag. Jeg forstår at det kan oppleves som urettferdig at man kan spille golf eller stå på slalåm i påsken, men ikke drive organisert idrett. Likefult må vi forholde oss til de til enhver tid gjeldende retningslinjer, forteller Westbye.

Hun tror på langt, langt bedre tider.

-Heldigvis er det lys i tunellen. Nasjonalt flere steder i landet åpnes det gradvis mer opp. Vi må nok i lang tid fremover forholde oss til regionale retningslinjer, og det vil bety at klubbene våre må følge med på utviklingen lokalt, sier NMF-presidenten.

Westbye takker alle innen motorsporten for all jobben som gjøres rundt omkring i Norge.

-Til klubbene vil jeg rette en stor takk for all jobben dere gjør, og for at dere bretter opp ermene igjen og igjen for å finne løsninger i deres klubb og lokalområde. Jeg vet at det ikke er enkelt. Jeg vet også at det kan bli litt temperatur når ivrige medlemmer ikke får slippe til i anlegget som vi alle ønsker, men vit at dere har vår fulle støtte og at arbeidet dere legger ned blir satt stor pris på. Vi får hente motivasjon med at det går fremover på vaksinefronten, og at vi skal få det utrolig fint sammen når det endelig er mulig, avslutter Westbye.

Les også: https://nmfsport.no/alle-corona-artikler/