Jarle Hagane Årets Ildsjel 2020

Årets Ildsjel 2020 innen motorsporten!

Jarle Hagane (bildet) er i dag tildelt prisen Årets Ildsjel 2020 i regi av Norges Motorsportforbund.

-Dette er en av Norges Motorsportforbunds aller gjeveste priser. Det er en ære å få være med å dele ut denne til Jarle i dag, og han har virkelig gjort seg fortjent til prisen. Motorsporten hadde ikke vært der den er i dag hvis det ikke var for Jarle og en rekke andre ildsjeler der ute. Jeg er ydmyk og utrolig stolt over all innsats som legges ned blant våre frivillige, sier NMF-president Emilie Westbye.

Utdelingen av prisen ble gjort hos hans arbeidsgiver Ertec i dag tidlig. Blant de som var tilstede på utdelingen var forbundets president Emilie Westbye, leder i Songe Motorbåtforening Bjarne Sundsdal , seksjonsstyreleder båt Mette Moen Knutsen og Jarle Haganes arbeidsgiver.

Prisutdelingen kom som en overraskelse på Jarle Hagane i dag.

I juryens begrunnelse står det blant annet følgende:

“Jarle får prisen for sin langvarige innsats for motorsporten, og båtsporten spesielt. Han har vært frivillig på ulike områder og i ulike roller helt tilbake til 80-tallet. Han har aldri utøvd båtsport eller motorsport selv, men med Songevannet som nærmeste nabo og flere familiemedlemmer som aktive i sporten har han vært lett å engasjere. Han er i dag grensavarlig for rundbane, noe han nå har vært sammenhengende siden 2016. Han har lisenser/kompetanse som juryleder, stevneleder, aktivitetsleder og trener 1. Han har også hatt en periode som grenansvarlig tidligere. Rollen som grenansvarlig gjør at han også er medlem i seksjonsstyret hos båt i Norges Motorsportforbund. Rekruttering og barne- og ungdomsarbeid er viktige oppgaver for Jarle som han prioriterer høyt. En kan være fristet til å si at hadde det ikke vært for Jarle hadde ikke rundbanesporten i Norge vært der den er i dag. Jarle er primus motor for båtsportaktivteten i Songe Motorbåtforening. Han organiserer alt av treningene på vannet i sommermånedene, samt innehar hovedoppgavene på klubbens stevner. I året 2020 har dette vært utfordrende – og har krevd en ny måte å planlegge og organisere på. Jarle har i den forbindelse hatt ett tett samarbeid med kommuneoverlegen i Tvedestrand”.

Seksjonsstyrelederen i båt, Mette Moen Knutsen, er stolt over at Hagane er tildelt prisen.

-Som styreleder for båtsporten er jeg utrolig stolt av at prisen i år går til en person innenfor båtsport. Dette er også første gang en person i båtsporten får denne prisen i Norges Motorsportforbund, sier Mette Moen Knutsen.