Jarand-Matias Vold Gunvaldsen går for VM

Går for VM-runder!

Noen toppidrettsutøvere velger å droppe internasjonale mesterskap og konkurranser i disse koronatider, mens andre lander i sine vurderinger på det å delta. Landslagsutøveren Jarand-Matias Vold Gunvaldsen i trial har valgt å satse for fullt på høstens VM.

VM-rundene går i Frankrike, Spania og i Andorra i september. Dit drar Vold Gunvaldsen på jobbreise.

Tidligere har NMF på sin nettavis skrevet at Ingveig Håkonsen har valgt å droppe samme VM, med koronasituasjonen som begrunnelse.

Vold Gunvaldsen drar til VM i trial. Foto: privat.

Også i andre idretter tas det ulike beslutninger hva reiser angår. Noen dropper – andre drar.

-Etter mye tenking har jeg kommer frem til at jeg skal delta på VM i 2020, sier Jarand-Matias Vold Gunvaldsen.

– Å utøve idretten er mitt levebrød. Det er jobben min og den kan jeg ikke utøve bare i Norge. Jeg er på andre året av en toårig fabrikkontrakt som jeg må jobbe for å forlenge, så da må jeg vise ovenfor fabrikken at jeg har det som skal til, sier han.

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen drar til VM i september. Foto: privat.

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen fra Grimstad tar alle smittevernregler på største alvor.

-Som idrettsutøver kan jeg ikke risikere å bli syk, så da er gode forehåndsregler viktig. Bruk av munnbind når jeg er sammen med andre mennesker og bruk av håndsprit. Samt desinfisere ting andre har tatt på er svært nødvendig. Et annet tiltak, er at jeg skal unngå fly og hoteller, sier han.

Han er også klar for karantene når den tiden kommer.

-Så jeg skal ta kassebil/bobil til alle VM-rundene for minimere smittefaren. Når jeg ikke er på reise, vil jeg sette meg selv i karantene i huset i Spania, for å unngå mest mulig kontakt med andre mennesker, sier Jarand-Matias Vold Gunvaldsen.

Se også https://nmfsport.no/nyheter/ingveig-hakonsen-velger-a-droppe-vm-i-trial/