Jan Trygve Braaten på plass i EM Offshore

Denne helgen arrangeres det europeiske mesterskapet i Offshore i Cervia og Jan Trygve Braaten fra Tvedstrand er klar for en fartsfylt helg. Braaten har under mesterskapet fått plass i båten til Francois Pinelli og vil delta i klassen Offshore 3D, samme klasse som tidligere i sommer ble kjørt i Norge.

Pinelli og Braaten har kjent hverandre i mange år, helt siden begge konkurrerte i klassene 3C og iXcat. Senest i sommer var Pinelli i Norge og Braaten måtte trå til med en hjelpende hånd til franskmannen ved flere anledninger grunnet et kranglete gearhus.

-Jeg tenker konkurrenter bør hjelpe hverandre på land, og at det ville vært ille at en båt helt fra Korsika ville stå landfast når vi kunne hjelpe han, forteller Jan Trygve Braaten (bildet).

-Før han reiste spurte han om jeg ville kjøre sammen med han under EM i Italia, noe jeg selvfølgelig takket ja til! Nå er vi her og vi må bruke tiden godt frem til første race for å bli samstemte i båten, avslutter Braaten fra Italia.

Offshore 3D er 30 fot store katamaraner med 2 stk Mercury 200 XS motorer og en toppfart på opp mot 95 knop. Braaten har tidligere erfaring i fra klassen Han er også tidligere verdensmester i flere Offshore klasser og har over 25 års erfaring i fra sporten.

EM kjøres i Cervia med to race, ett fredag og ett søndag.

 

Foto: Braaten Offshore Racing