Ingveig Håkonsen velger å droppe VM i trial

Ingveig Håkonsen har tatt sin VM-beslutning!

Ingveig Håkonsen (bildet) har valgt å droppe VM i trial i september på grunn av koronasituasjonen. Mesterskapet kjøres i Frankrike, Spania og Andorra.

-Etter mye tenking, har jeg tatt et valg om å ikke delta på VM i år, sier Ingveig Håkonsen, som også er regjerende europamester.

Ingveig Håkonsen. Foto: Raffaele Gallieni.

Hun har stor respekt for smittevern – og vil ikke sette verken seg selv eller andre i fare.

-Jeg kan ikke med god samvittighet reise til utlandet i denne situasjonen og sette helsa til meg, teamet mitt eller andre i fare. Dette har vært et veldig tungt valg å ta for en toppidrettsutøver, når det internasjonale forbundet pusher på for å få det gjennomført, sier hun.

Nå blir hun hjemme i stedet for å følge VM-drømmen.

-Dette er jobben min, og disse tre helgene jeg har sett fram til hele denne tøffe perioden. Regjeringa fraråder sterkt all utenlandsreise, som også gjør at reiseforsikringa vår er ugyldig. VM-løpene skal foregå i Frankrike, Spania og Andorra nå i september, alle røde land per dags dato, konkluderer Ingveig Håkonsen.

Ingveig Håkonsen på den internasjonale pallen. Her til høyre med bronse. Foto: Magnus Liljeblad.

Nå blir det ikke noe VM-medalje i 2020 heller. Men neste år vil hun være der.

-Jeg har hatt oppkjøring i nesten 11 måneder til denne sesongen, uten at den har kommet igang, og jeg har trent knallhardt. Det er første gang jeg ikke deltar på VM siden 2014, og med to topp-5-plasseringer fra 2018 og 2019 hadde jeg store håp om medalje i år, sier 21-åringen.

Men hun deltar på kommende helgs NM i trial i Bergen.

-Det er nå NM i Bergen 22. august, det eneste individuelle tittelmesterskapet jeg kommer til å delta på i år. Jeg fortsetter å trene hardt, og håper alle får deltatt på VM i 2021, sier Ingveig Håkonsen.

Foto oppslagsbilde: Raffaele Gallieni.

Diverse fakta og meritter:

Ingveig Håkonsen
Idrett: Trial (motorsykkelsport)
Regjerende Europamester
5x Norgesmester individuelt utendørs.
Bosted: Skiptvet
Alder: 21 år