Ingveig Håkonsen: Gleder seg stort over VM-innsatsen

Ingveig Håkonsen (i midten på bildet) og det norske kvinnelandslaget i trial smilte fra øre til øre i Portugal i helgen. Håkonsen sikret seg femteplass i VM sammenlagt individuelt på lørdag – og bronse i lag-VM på søndag.

De andre på bronselaget var Seline Meling og Huldeborg Barkved.

-Jeg synes årets VM-innsats har vært veldig sterk fra Norge. Det ble jo ikke noe VM på meg i fjor på grunn av pandemien, så derfor betyr året i år ekstra mye for meg. Det å komme inn i VM- sirkuset igjen var gøy og litt stressende. Det er så annerledes fra å trene i skogen hjemme det siste året. Jeg fikk femteplass sammenlagt – og jeg er egentlig veldig fornøyd med det. I løpet av sesongen ble det nærmere å ta pallplass, og det er jeg så sulten på, sier Ingveig Håkonsen.

Hun takker sine lagvenninner for strålende innsats som et lag.

-I lag-VM var det kjempegøy. Vi er tredje beste nasjon på kvinnesiden i trial, med kun de største trialnasjonene Spania og England foran oss – og med stor margin til trialnasjonene Italia og Frankrike bak oss. Kjempestolt av lagkameratene mine Huldeborg og Seline som virkelig dro fram veldig bra kjøring i de glatte løypene i Portugal på Trial des Nations. Vi jobbet godt sammen hele dagen – og vi er selvfølgelig veldig takknemlig for de «minderne» og støttespillerne vi hadde med oss rundt, sier Håkonsen.

Og Maarten Magers innsats gjennom mange år blir ikke glemt.

-Det ble også et veldig spesielt lag-vm som vi dedikerer til Maarten Mager, som alltid møtte opp for oss på spesielt trial des nations. Han testamenterte støtte til oss i kvinnelandslaget i trial, som bare er helt utrolig. Støtten etter hans bortgang har kommet godt med i VM-satsningen vår, sier hun.

Nå blir det konkurranser i Norge.

-Så langt kjører jeg bedre og bedre i løpet av sesongen. Nå er det kun norske løp igjen med tre norgescuper, NM og lag-NM de fortløpende helgene. Det blir veldig spennende. Jeg leder Norgescupen foreløpig med to seiere. Vi har flere gode jenter og jeg kommer til å prøve så godt jeg kan for å vinne, sier Ingveig Håkonsen.

Foto: privat