Ingveig Håkonsen er europamester i trial

Ingveig Håkonsen ble i helgen den første norske utøveren til å vinne sammenlagt EM i trial. Vi gratulerer Ingveig med denne bragden :)

Lørdag gikk som sagt den siste runden av Europamesterskapet i trial i Brezova, Tsjekkia.

Trial er en krevende sport, og det er vanskelig å holde fokus gjennom 28 seksjoner en hel dag, men likevel klarte Ingveig Håkonsen å holde fokus og kjørte nesten feilfritt i dag med null prikker i den første runden og tre prikker i den andre. Med dette vant hun dagens løp foran tyske Vivian Wachs med 7 prikker og amerikanske Madeleine Hoover med 10 prikker.

Før dagens løp lå Ingveig på andreplass sammenlagt, og beregninger viste at dersom hun skulle vinne dette løpet, så måtte lederen Alex Brancati, Italia, komme på fjerdeplass eller dårligere. Med fjerdeplass ville de ha like mange poeng. Det var akkurat det som skjedde, og dermed sikret Ingveig Europamestertittelen fordi hun hadde vunnet siste runde.

– Det var målet før sesongen å stå øverst etter dagens løp, men etter de to første EM-rundene i Italia med andre –  og fjerdeplass så trodde jeg sammenlagtseieren var kjørt. Så idag senket jeg skuldrene, og med et nesten feilfritt løp så gikk det faktisk til slutt. Jeg klarte ikke helt å tro på det før jeg stod på pallen, sier den nybakte Europamesteren. 

Ingveig forteller videre at dette betyr så sinnnsykt mye, med flere sesonger hvor hun har vært så nærme, så gikk det endelig.

Ingveig har en andreplass sammenlagt fra 2016 og en tredjeplass i 2018.