Høyhastighetskurs med Kristoffersen og Svae Andersen

Til sommeren blir det nødvendig med høyhastighetssertifikat for alle som skal ferdes på vannet med vannscooter som kan oppnå 50 knopp eller mer. Nå skal Daniel Svae Andersen og Ørjan Kristoffersen holde høyhastighetskurs for vannscooter på Hjellestad i Bergen.

Ørjan og Daniel er kompetente kursholdere med plenty erfaring og er godkjente instruktører. Kurset består av en teoretisk del og en praktisk del, og det er den praktiske delen ute på sjøen de har ansvar for. De vil lage et kurs som ikke bare er en diplom og et plastkort, men et kurs der de håper at de kan lære bort noe viktig og samtidig gi folk en opplevelse av at man kan kjøre fort og samtidig sikkert.

Utøveren og guruen
Ørjan Kristoffersen var i 1996 en av de første i Norge som begynte å kjøre aktivt vannscooter og har vært en viktig figur i jetski- og vannscootermiljøet.

– Han er en av de i Norge som har mest peiling på vannscooter, sier Daniel Svae Andersen som beskriver Kristoffersen som en slags guru, for har du problemer eller spørsmål så er Kristoffersen den man skal ringe.

Daniel Svae Andersens er selv aktiv utøver og konkurrerer i verdenstoppen og kan skilte med 13 års erfaring og er en av Norges beste utøvere gjennom tidene.

– Det er ingen i miljøet som har like god erfaring med kontroll av vannscooter i høy hastighet som jeg har fått gjennom racing, forteller Svae Andersen.

Ørjan Kristoffersen
Daniel Svae Andersen

På jetskievents.no finnes det mer informasjon om kurset og hvordan det gjennomføres.

– Vi håper at når deltakerene er ferdig kurset hos oss så kan de ferdes tryggere på sjøen og vite mer om hvordan man unngår ulykker og kommer seg ut av kniper som kan dukke opp, avslutter Daniel Svae Andersen.