Horgmo og Tøndel kjører EM/VM i helgen

EM og VM på motocross-menyen også denne helgen!

Forrige helg var de i belgiske Lommel for å kjøre mesterskapsrunder. Denne helgen er Kevin Horgmo og Cornelius Tøndel (bildet) i Italia for å kjøre om poenger.

Konkurransene foregår i italienske Pietramurata, noen mil nord for Riva del Garda.

Tøndel stiller på startstreken i klassen EMX Open i Italia. I forrige helg kjørte han VM MX1. Han skal totalt kjøre tre konkurranser i Italia – og avslutter neste helg.

Cornelius Tøndel ble nummer 28 i den siste VM-runden i MX1 i Lommel. Nå er det nye muligheter, men også ny klasse, altså fra VM til EM.

Kevin Horgmo skal i ilden på søndag i sin vante VM-klasse MX2. Horgmo kjører søndag, onsdag og avslutter neste helg i Italia.

Kevin Horgmo klar for Italia. Foto: privat.

Horgmo kjørte sist helg inn til en femtendeplass i det siste VM-løpet i Lommel i Belgia. Klasse MX2.

Espen Blikstad i Team Norway er snart på plass i Italia for å bivåne motocross-guttene fra Norge.

-Vanskelig sesong med en komprimert løpskalender, med ofte tre løp på en uke. Horgmo har vært på reise i noen måneder og føler seg klar for å komme hjem. Forventningene er at Kevin skal få til en uke med god- følelse og seks heat der han viser hva han er kapabel til. Fint å få med seg noen bra resultater inn i vintertreningen, sier Espen Blikstad i Team Norway.

Espen Blikstad gleder seg til nye runder. Foto: privat.

-Cornelius kjører de siste tre EM-rundene denne uka. Han har vist tidligere i år at han er med i toppen i EMX Open-klassen. Håper at erfaring fra VM- løpene har gitt ham litt mer stabilitet og fart. Blir spennende og se hva gutta kan få til i Italia, sier Espen Blikstad.

Håkon Fredriksen og Håkon Østerhagen er derimot ferdigkjørt for sesongen når det gjelder EM.