Historisk VM-medalje til Marit Strømøy

Marit Strømøy skriver igjen historie etter at hun som første kvinnelige utøver i verden tok VM bronse sammenlagt i VM i Formel 1. Hun er også tidenes beste Norske utøver i den prestisjefylte klassen! – Det er en drøm for meg å stå på pallen som en av verdens tre beste førere. Dette er min 30. sesong i båtsporten og uten tvil den beste, forteller Strømøy.

VM sesongen startet i mars i Saudi Arabia og etter løp i Europa og Kina avsluttet den i Sharjah i De forente Arabiske Emirater. Sharjah er jo stedet der Marit Strømøy vant sin første VM runde i 2015. Strømøy har hatt en veldig jevn sesong i år med gode resultat på alle løp. Kampen om VM bronsen ble avgjort helt til slutt. Foran helgens runde var det hele fire førere som kunne knipe den siste plassen på pallen. Marit Strømøy gikk inn i helgens runde med en 10 poengs margin til Team Abu Dhabis Thani Al Qemzy.  I Sharjah i helgen var hun igjen rask og lå på 4.plass med alle sine utfordrere bak seg etter 20 runder. Da skjedde det som ikke skulle skje. Motoren havarerte og Marit måtte se resten av løpet fra sidelinjen. – Utrolig bittert og nervepirrende å se min konkurrenter kjøre seg oppover i feltet uten at jeg kunne gjøre noe med det, sier Marit. Al Qemzy kjørte seg opp til fjerdeplass på den siste runden, men det var akkurat ikke nok og Strømøy knep bronsen med et knapt poeng. – Etter ti måneder med forberedelser, trening og intens jobbing kan vi klappe oss på skulderen og si at vi er nummer tre i verden, fortsetter Marit.

Verdensmester ble Shaun Torrente fra Team Abu Dhabi med Jonas Andersson fra Sverige på andre plass. Igjen beviser Marit Strømøy og hennes team at en lite privat- team kan hamle opp med de store statseide teamene fra Midtøsten og Kina med langt høyere budsjetter. – Vi er veldig stolte at vi med relativt sett små midler, men med hardt arbeid og dedikasjon kan hamle opp med de store, forteller Team Manager Craig Bailey fra Australia. Med i teamet er også Marits mann Andrea Colombo fra Italia som har bygget båten.

Sesongen 2019 går inn i historiebøkene, men allerede i mars starter sesongen i Saudi Arabia. Derfra går ferden videre til Europa, Asia og tilbake til Midtøsten. Etter en liten juleferie starter Team Strømøy sesongforberedelsene i Abu Dhabi i slutten av januar.

 

https://www.vg.no/sport/motorsport/i/70MRQw/marit-stroemoey-hamler-opp-med-gutta-foerste-kvinne-med-vm-medalje?utm_source=vgfront&utm_content=row-7