Historisk pallplass til Ingveig Håkonsen

I helgen siste VM-runde i trialGP klarte Ingveig det ingen andre nordmenn har gjort før henne

Foto: Nina Håkonsen

Ingveig klatret nemlig opp på pallen i den siste VM-runden for sesongen. Hun tok en strålende andreplass, og sammenlagt i VM ble det fjerdeplass. Bare to fattige poeng bak bronseplassen. Hun er dermed den første norske utøveren som har tatt en indivduell pallplassering i TrialGP (den øverste klassen). Vi her i administrasjonen er imponert og stolt over Ingveig og hennes prestasjoner. Vi måtte selvfølgelig spørre Ingveig hvordan dette føltes, og hvordan hun er fornøyd med sesongen totalt. 

«Det føles så utrolig bra og få et så utrolig godt resultat etter det arbeidet jeg har lagt ned ,spesielt fra oppkjøringa til året. Jeg syntes seksjonene så veldig vanskelige ut, så jeg gledet meg veldig til å kjøre de. Det var spesielt krevende da det var det arrangementet av alle VM-rundene som var boostet mest opp av arrangørselskapet, og dermed hadde tusenvis av tilskuere.»

Hårete mål
Ingveig hadde faktisk satt seg et, i følge henne selv, et hårete mål om nettopp en fjerdeplass sammenlagt i VM, og pallplass i et VM-løp. «Jeg visste at dette ville blir ekstremt vanskelig å oppnå, og kanskje var målsetningen litt for høy. Men etter de to første VM-rundene i Japan der jeg fikk en femte og en fjerdeplass, innså jeg at det faktisk kunne være mulig. Jeg følte nok et ekstra stort press da jeg gikk inn i VM-runden i Frankrike hvor det ble en 8. plass. Men jeg tror det gjorde at jeg senket skuldrene mer og bidro at jeg klarte å holde konsentrasjonen under hele løpet i England.»

Landslagsstrener, Marius Dammyr, er alltid fornøyd over kjørerne sine, om det er et nytt moment de får til i skogen, eller et resultat de oppnår. Han er opptatt av det daglige arbeidet med trening og at det er kvaitet på dette. Det er det som fører til prestasjoner som Ingveig. «Ingveig har vist at hun kan trene med kvalitet og ta tak i de utfordringene hun har, samt ha lyst til å jobbe for utvikling. Det er en god prestasjon, og ingen andre har klart dette. Men vi har fortsatt mange utviklingspotensialer som vi kommer til å fortsette å jobbe med frem mot neste sesong,» sier Marius.

Vi gleder oss hvertfall til lag-VM senere i september, og ikke minst til neste sesong.

Øvrige resultater fra trial i helgen – Håkon Pedersen på en 10. plass og Sondre «Gekko» Haga på en 13. plass i Trial2. Erika Melchior på en flott 4. plass og Hanne Haga på en 15. plass i Trial2Women.