Hektisk høst for enduroeliten

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter (bildet) i enduro står foran en lang og tøff høst – med mange konkurranser og samlinger.

-Nå i høst blir det full fart i endurolandslaget med samlinger, internasjonale og nasjonale løp, sier Pål Anders Ullevålseter.

Her gir han noen smakebiter på hva som står foran enduroeliten de nærmeste ukene og månedene.

-Six days (lag-VM) starter i Italia 30. august og der har Norge et juniorlag med Kevin Burud , Herman Ask og Håkon Norh. Dette er tre jevne kjørere som veldig sjeldent må bryte på grunn av velt, så her er det muligheter for et godt resultat, sier Ullevålseter.

-Kevin har måttet anskaffe seg en 450 ccm siden det kreves at det er førere i minst to klasser . Håkon Norh kjører 250 ccm som vanlig og Herman Ask har byttet ut 125 med 250 4T på grunn av litt motortrøbbel i sesongen, så det er lagt til rette for en god fight med de andre nasjonene, fortsetter Ullevålseter.

Og nye EM-runder står snart for tur.

-Den neste EM-runden går i Polen 18.-19. september. Her stiller vi med fem førere. Finalen i EM går i Holland 1.-3. oktober. Muligheten for topp-fem resultat totalt i EM er der for Vilde Marie Holt og Håkon Norh, sier Ullevålseter.

VM-finalen går av stabelen om snaue to måneder.

-Finalen i VM arrangeres i Frankrike 16.-17. oktober – og her ligger Vilde Marie Holt på 7.-plass, Kevin Burud på 12.- plass og Herman Ask på 17.- plass . Alle tre har store muligheter for å klatre på tabellen, så det skal gasses og læres denne helgen, sier landslagssjefen.

Og Ullevålseter er fornøyd med at alt tyder på at det blir mange konkurranser i Norge i de kommende måneder.

-Det som er gledelig er alle løpene som blir arrangert her i Norge gjennom høsten. Utøverne må kjøre disse løpene så langt det er mulig, sier Ullevålseter.

 

Foto: privat.