Har valgt å bli i Portugal

Enduro-landslagets Vilde Marie Holt (bildet) er elev ved Enduro Code i Portugal – og har valgt å trene ved enduroskolen frem til VM i medio juni måned.

-Siden treningsmulighetene har vært begrenset i Norge, har jeg valgt å trene i Portugal. Jeg reiste rett hit etter landslagssamlingen i Italia og skal være her til VM går av stabelen 18. og 19. juni i Marco De Canaveses. Det er cirka 30 minutter unna her jeg bor. Enduro er stort her i Portugal og flere av de gode kvinnelige VM-førerne er herfra, sier Vilde Marie Holt.

I PORTUGAL. Vilde Marie Holt. Foto: privat.

Hun fikk en krasj i EM som var årets sesongåpning, men nå er hun tilbake for fullt.

-Etter krasjen min i første runde av EM har kroppen vært litt stiv og støl, men ikke i noe grad som hindrer god trening, forklarer hun.

Det er mye trening og terping som nå er hverdagen.

FINE TRENINGSFORHOLD: Vilde Marie Holt. Foto: privat.

-Treningsplanen er tøff, men jeg ser fremgang så det er virkelig motiverende. Kondisjonstrening samt styrke og endurotrening på motorsykkel tar opp i overkant av 8-10 timer hver dag.  Søndag er helt fri og inneholder kun en lett joggetur eller en sykkeltur rundt omkring i Porto by. Det bor 1,4 millioner mennesker her, så det er en stor by for ei jente som bor i Skaubygda til vanlig, sier Vilde Marie Holt.

Nå handler mye om å forberede seg best mulig til verdensmesterskapet.

-VM er målet og alt annet er trening til det. Jeg er så heldig å bli invitert til å kjøre et par runder av det portugisiske nasjonale mesterskapet av Enduro Code i deres «farger».
I år er alle damene VM-førere og konkurransen er knallhard dem imellom. Det er et privilegium å få kunne konkurrere og lære av og med disse utøverne. Målet mitt er å prøve og redusere avstanden til VM-førerne i forhold til i fjor. På lang sikt er planen å slå dem, men jeg innser at enduro er like stor del erfaring som fart. Er du erfaren og har farten, er du i toppen. Har du farten, men mangler erfaringen, gjør en for mange feil og havner langt bakpå. Jeg jobber meg sakte ut av den siste kategorien og trenger mange enduroløp for å komme dit. Men hver gang jeg står på startstreken, er det for å vinne. En vakker dag gjør jeg det, forteller den sympatiske enduro-utøveren.

I helgen kjørte Vilde Holt inn til en fjerdeplass i andre runde i det portugisiske mesterskapet i enduro.