Har høye forventninger til Østerhagen & Co.

Landslagstrener Espen Blikstad gleder seg til at mesterskapsrundene i motocross er i gang for fullt – og han har høye forventninger til sesongen.

Det handler da om forventninger til landslagsutøvere som Håkon Østerhagen (bildet), Kevin Horgmo, Cornelius Tøndel, Håkon Fredriksen, Mathea Selebø med flere.

Sterk i troen: Espen Blikstad tror på en god motocross-sommer. Foto: privat.

De fleste har startet konkurransesesongen, men mesterskapsrundene for herrene har ikke begynt ennå. 12. og 13. juni ble den første EM-runden for kvinner i Litauen arrangert. Der stilte Mathea Selebø fra Elgane MK og Martine Hughes fra Nærbø og NMK Oslo. Og de fikk en sterk start på EM-sesongen. Se link under.

EM for herrer starter i Materly Basin i England 26. juni. Her er det både EMX 125 og EMX 250. Håkon Østerhagen skal her kjøre i 125-klassen. Horgmo, Tøndel og Fredriksen blir å se i klasse 250.

Det blir videre EM i 125-klassen i Maggiora i Italia 3. juli. I 250-klassen kjøres det ny runde i Latvia 10. juli og i Nederland 18. juli.

-Forventninger til sesongen er høye. Utøverne har gjort en bra jobb i vinter og de stiller i god form og veldig motiverte. Om de kan prestere på samme høye nivå som i helt i starten på sesongen, så kommer det til å bli en bra sommer, tror Espen Blikstad.

Selebø og Hughes helt i EM-toppen