Håper på utøvere på VGs Topp 100

På selveste julaften presenterte VG sin årlige “Topp 100” med rangering av Norges 100 største idrettshelter for 2020 – uten at motorsporten var representert. Nå håper generalsekretær Tony Isaksen (bildet) på at motorsporten snart kan bli å se på denne listen.

På topp på VGs liste over Norges fremste idrettshelter i året som nylig er avsluttet, vurderer VGs jury Erling Braut Haaland (fotball) som førstemann, Viktor Hovland (golf) som nummer to, Marte Olsbu Røiseland (skiskyting) som nummer tre, Magnus Carlsen (sjakk) som nummer fire og Karsten Warholm (friidrett) som femtemann.

Se også: https://www.vg.no/spesial/toppliste/48de7c?utm_source=vgfront&utm_content=row-r1

Motorsporten innen NMF var ikke representert, men generalsekretær Tony Isaksen håper at det vil skje i løpet av de nærmeste to årene.

Tony Isaksen. Foto: NMF.

-Vi ser at motorsporten leverer stadig sterkere prestasjoner på den internasjonale arenaen – både sommer og vinter. Det jobbes nå iherdig og systematisk for at prestasjonene skal utvikles, og det er svært mye positivt på gang. Det er flere som nå er i den ypperste verdenseliten, sier Tony Isaksen.

NMF er nå i gang med en plan for profilering av utøverne, med ditto profilseminarer, for å synliggjøre utøverne sterkere. Det handler da om massekommunikasjon av motorsporten.

-Vi hadde et kurs på dette i desember måned – og vi fortsetter satsingen med profilering av våre utøvere i 2021. Vi ønsker at prestasjonene til motorsport-utøverne skal komme mer på dagsorden i både redaksjonelle og sosiale medier. Det skal styrke både forbund og utøvere som sponsorobjekter – samt rekrutteringen, sier Isaksen.