Håkon Fredriksen med ny team-avtale

Klar for Kawasaki!

Håkon Fredriksen (i midten) avsluttet EM med bronse sammenlagt i 250-klassen. I dag har han sikret seg ny team-avtale med Bud Racing Kawasaki.

Nå er det nemlig offentlig at Fredriksen inngår en avtale med Bud Racing Kawasaki . Avtalens varighet er på 1 + 1 år.

– Den nye avtalen tar alt til neste nivå. Det er bra sykler, egen mekaniker, egen trener, hyggelige folk og et bra sted for trening. Jeg får kjøre både supercross og motocross for teamet, det er ikke mange team som tilbyr, sier en fornøyd Håkon Fredriksen.

Nå er en drøm realisert. Men han har også andre drømmer på lengre sikt.

Håkon Fredriksen klar for Bud Racing og nytt team. Foto: NMF.

-Drømmen er supercross i USA. Med denne muligheten føler jeg at jeg har de beste forutsetninger for å oppnå det på sikt. Å få en sånn avtale er selvfølgelig kult. Da ser man selv at all jobben man har gjort har vært i riktig retning, sier Fredriksen.

Fredriksen vil ikke snakke om økonomiske detaljer i avtalen. Men han er fornøyd.

– Jeg får litt lønn og teamet dekker mine kostnader i forbindelse med løp. Jeg får en egen leilighet og egen bil så lønnen kommer til å gå til mat og diesel når jeg er i Frankrike. De andre som er med som støtteapparat må vi dekke selv, sier 18-åringen.

Fredriksen ser ikke bort ifra at det kan bli AMA supercross allerede i 2022.

– Det har alltid vært en drøm å kjøre på et profesjonelt team. Før gikk jeg og pappa rundt i depotet og kikket på alle teamene, nå står sykkelen min under et topp-team selv.  De har base i Frankrike og gode relasjoner i USA og god peiling, så skal ikke se bort ifra at jeg kjører AMA supercross i 2022, sier Fredriksen.

Nå gleder han seg til å bli en del av teamet – som gir ham mange spennende muligheter.

– Det blir mindre bilkjøring, men mer flying. Det gjør reisen mye mer behagelig og kjappere. Teamet har base helt sør-vest i Frankrike, så vi flyr til Bordeaux. Nytt team og ny trener, ny mekaniker, nytt sted og ny sykkel. Alt er nytt. Gleder meg, sier Håkon Fredriksen.

FAKTA OM HÅKON FREDRIKSEN

Alder: 18 år

Bosted: Skui

Sivilstand: Kjæreste/samboer 

Ambisjoner 2021: Europamester i emx250

Ambisjoner 2022: Fabrikksteam og supercross i USA

Foto oppslagsbilde: Håkon Fredriksen flankert av Thierry van den Bosch til venstre og teamsjef Stephane Dasse til høyre. FOTO: privat