Håkon Fredriksen klar for Italia

Håkon Fredriksen (bildet) vant siste EM-runde i motocross i Frankrike denne måneden – og er nå klar for både VM og EM i Italia i de nærmeste dagene.

Kommende søndag kjører han MX2/MXGP (VM) i Trentino i Italia. På tirsdag er EM-heat som gjelder for Håkon Fredriksen i Italia. Fredriksen meldes å være i god form, noe seier i siste EM-runde indikerer. Vårsesongen ble derimot et lite mareritt med blant annet to brukne håndledd. Nå er han på offensiven – igjen.

-Jeg føler meg i bra form og jeg har god flyt om dagen. Jeg har endelig fått tilbake gleden med å kjøre igjen. Den kom fort tilbake da jeg byttet sykkel og team. Det blir gøy å prøve meg på VM, det er første gang for meg. Jeg håper å kunne dra nytte av løpet på søndag før de to EM-rundene, forteller Håkon Fredriksen, som nylig fylte 19 år.

Nå er det blant annet terping på starter som gjelder.

-Nå om dagen har jeg fokus på å kjøre mye sykkel samt trene starter. Jeg har mange timer å ta igjen i forhold til konkurrentene mine, men jeg føler ting sitter bra. Jeg prøver å finpusse på alle små detaljer, sier Fredriksen.

Han ser på VM-runden på søndagen som en fin inngang til kommende EM-heat i Italia.

-VM-runden til helgen blir mest lærdom, men jeg vet at så lenge jeg har to bra starter kan jeg henge på med gutta og få to bra resultater. Det var en kjempe-boost med seieren i Frankrike, så jeg håper på å holde det gående og fullføre resten av EM sterkt. Vet jeg har farten, men starten er utrolig viktig, ihvertfall på Arco, poengterer Fredriksen.

Foto: privat