Haga kjørte sitt tøffeste løp hittil i karrieren

Sondre «Gekko» Haga kjørte søndag sesongens andre løp i Spansk mesterskap i dag og kom på en 8.plass. Løpet ble kjørt i Benahavis like ved Malaga.

Det er et høyt nivå i det spanske mesterskapets TR1-klasse, men denne helgen toppet det seg for Haga som beskriver løpet som karrierens tøffeste løp.

– Nivået var helt ekstremt, og jeg kom kun igjennom en av de 12 seksjonene på hver runde og jeg ble ikke sist. Jeg ser på det som en god anledning til å pushe nivået godt utenfor konfortsonen. Men må vel innrømme at jeg nok også holdt litt igjen for å unngå skade før VM i Japan neste helg. Anklene har klart seg brukbart i dag og jeg blir heldigvis tryggere og tryggere på at de tåler det de blir utsatt for, sier Sondre «Gekko» Haga

 

 

– Dette er verdens tøffeste Nasjonale liga, uten tvil. Vinneren her har 74 prikker i dag. I GP-klassen i VM ville han typisk hatt mellom 10 og 20 prikker, så det er ekstremt mye vanskeligere her. Sondre er den eneste ikke spanske deltakeren i dag. Vi tenker at er viktig å pushe grensene og flytte komfortsonen. Det er dette spanjolene gjør og de er desidert best i verden. Skal Sondre bli best i verden, så er det her det skjer. Men det er selvfølgelig ikke bare gunstig å drive å pushe grensene så mye nå midt i VM sesongen, så vi er veldig glade for at han kom fra det uten skader i dag, sier manager og far Martin Haga.

– Vi skal kjøre dobbelt VM runde i Japan neste helg og dette har vært en god gjennomkjøring før det, sier Sondre.

Det er avreise til Japan på mandag morgen og Sondre gleder seg til å kjøre i Japan igjen. Japan har vært en fast arrangør på Motegi Ring, men avbrutt av pandemien i 3 år.

– De er en av de beste arrangørene og det er alltid mye publikum der, avslutter Sondre «Gekko» Haga