Haga kjører X-Trial VM på lørdag

I helgen er det duket for nytt X-Trial VM løp innendørs. Her møtes de aller beste trial-førerne i verden og konkurrerer i høyeste klasse. Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes er klar for å konkurrere mot de beste på lørdagens løp. Dette er det 3. av 8 løp i årets innendørs-sesong.

Det skal kjøres i spanske Pamplona i Navarra Arena med plass til 10 000 tilskuere. Du kan lese mer om dette her  https://www.x-trial.com/


Litt kjip start på X-trial sesongen for Sondre
Haga skuffet litt i sesongåpningen i Barcelona i februar i år, der han kom på 8. plass. Hans beste plassering i 2022 var 4. plass.

– Jeg var bekymret når jeg tråkket kraftig over med venstre ankel for ca. 5 uker siden. Heldigvis har jeg et godt støtteapparat på Olympiatoppen i Norge som hjalp meg, og etter snaut to uker var jeg i stand til å gå på sykkelen igjen. Det er hele 7 uker siden forrige løp og det skjer ikke så ofte at det er så lange opphold mellom løpene. Nå gleder jeg meg veldig. Jeg blir alltid litt ekstra «på tuppa» når det gjelder sykkel og utstyr den siste uka før slike løp. Jeg jakter på å finpusse alle små detaljer, men nå begynner jeg å bli klar for action, sier Sondre «Gekko» Haga.