Gunvaldsen satser på å bli blant de 10

Jarand-Matias Gunvaldsen (bildet) fra Grimstad Trialklubb er klar for helgens VM-premiere i trial.

Det norske VM-laget består av fjorårets Europa-mester Sondre «Gekko» Haga (23) fra Sandnes, Jarand-Matias Gunvaldsen (22) fra Grimstad og Mats Nilsen (19) fra Sandnes.

Haga, Gunvaldsen og Nilsen kjører alle i klasse trial2 i VM. Det er nest øverste klasse for herrene, bak klassen TrialGP. Første VM-konkurranse kjøres i L’Hospitalet de l’Infant i Spania 10. til 12. juni.

Jarand-Matias Gunvaldsen fra Grimstad Trialklubb kombinerer EM og VM denne sesongen. Han er oppvokst i Lillesand. Etter to runder i EM i klasse championship ligger han på tredjeplass i sammendraget.

– Jeg har startet sesongen godt i EM – og håper å fortsette utviklingen nå når VM starter for fullt. For meg har inneværende sesong vært et godt løft videre. Det å få kjøre både EM og VM er veldig positivt for utviklingen min. Mitt mål i VM er å være blant de 10 beste, sier Jarand-Matias Gunvaldsen.

– VM gir naturligvis tøffere konkurranse enn EM. Man vokser på det å få konkurrere på et høyere nivå. I så måte er VM veldig viktig, sier Gunvaldsen.

Foto: privat