Gull og sølv i World Police and Fire Games

Team Norway Junior Motocross trener og Brannmann Øystein Holdal Kjørstad tok gull og sølv i World Police and Fire Games.

Alle bilder: Livredd.info

World Police and Fire Games er VM for fulltids-brannmenn og politi. Dette arrangeres annenhvert år og de har over 70 forskjellige idrettsgrener.

I år gikk hovedarrangementet i Chengdu i Kina, men motorsykkelgrenene motocross og enduro lot seg ikke gjennomføre i Kina. Derfor ble disse konkurransene arrangert på Thunder Valley racetrack i Denver, Colorado i USA.

Øystein som representerer Kongsberg Brann og Redning kjørte inn til sølv i motocross og gull i enduro.

Øystein leide plass på Champion MX sitt KTM motorsykkelteam. Dette teamet er drevet av Kurt Nicoll som er en kjent karakter i motocrossmiljøet. Champion MX leverte en helt ny 250ccm firetakt med fabrikksfjæring som Øystein brukte i begge konkurransene.

Motocrosskonkurransen ble avholdt torsdag 29.august. Banen ligger nesten 2000 meter over havet, og dette gjorde at onsdagens motocross konkurranse var svært krevende.
Øystein følte at han nesten ikke fikk nok luft da han ble skikkelig sliten.

Dagen etter, fredag 30. august, var det klart for enduro. 
Denne dagen gikk det bedre med pusten, han kom ut som rundt 8.plass 
etter starten, men kjørte seg sakte men sikkert opp i tet. Etter litt over halvkjørt løp, da han var inne til bensinfylling var han oppe på 1.plass.
Denne plassen holdt han helt til mål.

Vi gratulerer Øystein med strålende innsats 😀