Grenlederen har klokketro på norske VM-kjørere

Grenleder Sletholt er sterk i enduro-troen!

Kevin Burud er i full gang med sin VM-kjøring og i november kjører både Kevin Burud og Vilde Marie Holt VM i enduro i Portugal. Grenleder Asbjørn Sletholt (bildet) har tro på de unge og håpefulle.

-Kevin er på vei opp. Han satser i år via Yamaha-teamet – og der får han hjelp av noen av de mest erfarne innen enduro. Kevin er ung i denne sammenhengen. Med et godt treningsgrunnlag vil han begynne å nærme seg stabile plasseringer blant de aller beste, sier Asbjørn Sletholt.

Grenleder Asbjørn Sletholt tror på god norsk VM-innsats i Portugal i november. Foto: privat.

Om Vilde Marie Holt og VM sier han følgende.

-Vilde er nokså ny i enduro, og har med seg veldig fint tempo fra MX. Hun er litt avhengig av at det ikke blir for teknisk. På Haslemoen viste hun at utholdenheten er på plass. Jeg vil ikke legge opp til for store forventninger, men neste år blir det veldig spennende med Vilde, sier Sletholt.

Vilde Marie Holt kjører VM i november. Foto: NMF.

Asbjørn Sletholt tror det kan ta litt tid før vi har en verdensmester i enduro.

Kevin Burud er i gang med VM. Foto: privat.

-Det er det nok et stykke frem til, men vi har en voksende og stabil stamme hos begge kjønn. Å bli verdensmester sitter nok langt inne, men vi må jo ha troen. Tre til fem år, sier Sletholt.

Sletholt har hatt mange gode enduro-opplevelser også i år, til tross for koronasituasjonen.

-Veldig moro i år. Til tross for korona, har vi hatt mange fine løp med blant annet NM og og Norgescup. Og det er lenge siden vi har hatt både jenter og gutter i VM, sier Sletholt.

Han har følgende forventninger til 2021.

-I første omgang går forventningene mot en normal hverdag, slik at flere kan reise ut for trening og konkurranse. Så kommer resultatene og satsingen av seg selv, sier grenlederen.

FOTO: PRIVAT