Grenleder Næss i offshore: -Vi trenger race for å holde utøverne i gang

Ikke lett å drive offshore i 2020!

Grenleder Åsmund Næss (bildet) i offshore-kategorien krysser nå fingrene for at det blir flere konkurranser neste sesong på vannet.

-Jeg håper det blir mulig å få til flere race enn i år. Vi trenger race for å holde utøvere i gang – og kunne rekruttere flere utøvere. Offshore er jo en individuell sport, hvor teamene driver egentrening, da vi ikke har treningsbane. Derfor er race viktig for vår gren, sier Åsmund Næss.

Han ser tilbake på 2020-sesongen med utfordringer på grunn av covid-19.

-Dette har jo vært en sesong som har vært preget av den pågående covid- situasjonen i Norge, og flere eventer og samlinger ble avlyst. Vi har likevel fått gjennomført to race, i Tvedestrand og Norgesmesterskap med to race på Hankø, sier Åsmund Næss, grenleder offshore.

Grenlederen legger ikke skjul på at 2020 ble vanskelig for offshore, som det også ble for mange andre idretter.

-Ja, det har vært problematisk. Utfordringen til offshore er at vi ikke kjører på lukket arena, men det legges bøyer ut i det området hvor racet kjøres, og det er over ett stort område. Det har også vært utfordrende med tanke på publikumsområder, depot-områder og race-organisasjonens områder inn til første og andre fase i smittevern var gjennomført. Selv nå på tampen av sesongen, på tross av litt “oppslipp” på smittevernregler, så er dette et krevende arbeid for arrangør å gjennomføre. Men klubbene som har arrangert har gjort en fremragende jobb, i godt samarbeid med kommune, helsetjeneste og smittevernmyndigheter.  NMF sine retningslinjer har vært til god hjelp i dette arbeidet. Offshore er jo også båter hvor det er to personer ombord, og dermed ble avstandskravet en utfordring, da de færreste kommer fra samme husstand ombord, avslutter Næss.