Grenleder Geir Øyen imponert over prestasjonene

Grenleder svært fornøyd med prestasjonene i motocross!

Grenleder Geir Øyen (bildet) i motocross har hatt mye å juble for denne sesongen. Det til tross for covid-19-utfordringer.

-Den internasjonale deltagelsen i EM og VM har vært lavere enn planlagt, men resultatene har vært fantastiske. Utøverne våre har vært helt fantastiske til å tilpasse seg, sier Geir Øyen.

Utøverne i motocross har levert internasjonale prestasjoner på rekke og rad denne hagen, med blant andre Håkon Fredriksen, Håkon Østerhagen og Kevin Horgmo. Men også på hjemmebane har det skjedd mye positivt innen motocross i 2020. Og ikke er det slutt for 2020 heller.

-Vi har hatt tre flotte NM-runder. Nordnorsk og Midtnorsk mesterskap er avholdt. Mange klubber har fått knyttet sterkere bånd med egne medlemmer grunnet restriksjoner, sier Øyen.

Men motocrossen har ikke tatt lett på covid-19-situasjonen.

-Utfordringene denne sesongen har vært veldig store. Arrangementene som har vært gjennomført har ikke kunnet bli den folkefesten vi ønsker og er vant til. Dagene og klassene har måttet deles opp. Den største landsdelscupen, som normalt har hatt over 300 deltagere, måtte avlyses. Det var også mange som måtte trekke seg fra internasjonale starter, da det ikke var mulig for alle å sitte 10 dager i karantene etter en tur til utlandet. Savnet av de store løpene som Lag-VM, Lag-EM, Junior VM og Coupe de Lavenir er stort, forteller grenlederen.

Nå ser grenleder Øyen fremover til 2021, selv om det gjenstår konkurranser i både VM og EM i 2020.

-Til 2021-sesongen tar vi med en masse erfaring med arrangementer under restriksjoner. Coronaen kommer nok dessverre til å følge oss videre, og det må vi bare håndtere. Når vi har klart å arrangere NM, så er det også mulig å få til flere arrangementer. Jeg håper klubbene vil få gjennomført flere aktiviteter for barn, bredde, mosjonister og eliten. Jeg tror at stikkordet blir lokale aktiviteter, avslutter Geir Øyen.