Gratis bistand til alle motorsport-arrangører

Nytt hjelpemiddel i disse koronatider!

Norges idrettsforbund og Vipps tilbyr nå idrettslag og øvrige organisasjonsledd i norsk idrett en gratis digital besøksregistrering for arrangementer. Det skriver NIF.

Løsningen er enkel å bruke og bidrar til effektiv smittesporing dersom det avdekkes Covid-19 smitte i tilknytning til idretten, ifølge NIF.

Den responsive nettsiden er enkel å håndtere ved bruk av mobiltelefon og sikrer digital besøksregistrering som gjør det raskt og effektivt å kontakte deltakere på et idrettsarrangement dersom det blir avdekket koronasmitte, skriver NIF.

Gå til qrona.nif.no for å registrere deltakerne på et arrangement. Denne linken vil fungere over helgen.

Foreløpig er dette å betrakte som en «soft launch» for særforbund og idrettskretser. Full utrulling av tjenesten finner sted rett over helgen til hele idretten.

Slik benyttes løsningen:

Besøkende med idrettens ID eller Vipps skanner enkelt en QR kode og vil umiddelbart bli registrert i løsningen med navn og telefonnummer til arrangementet. For andre besøkende kan man registreres manuelt i samme løsning. For Norges idrettsforbund har det vært viktig å tilby idrettslagene en gratis, enkel og trygg løsning for å håndtere oppmøteregistrering. Brukerdataene vil bli slettet innen 30 dager etter at arrangementet ble avsluttet, og personvernet er ivaretatt i tråd med offentlige lover, ifølge NIF.

Se også Helsedirektoratets veiledning for smittevern og sporing innen idretten her:

Assisterende generalsekretær Lena Baardseth hos NMF synes løsningen ser spennende og interessant ut.

Lena Baardseth hos NMF. Foto: NMF.

-Jeg vil anbefale alle å benytte denne løsningen for å ha kontroll på deltakere i relasjon til koronasituasjonen, sier Baardseth.