Graeme Carter klar for NM i trial

Bare dager igjen til NM i trial!

Stevneleder Graeme Carter (bildet) og flere vestlandsklubber arrangerer lørdag 22. august NM i trial på Eikås Motorsenter i Bergen.

-Forventningene våre var at hvis det ble tillat med løp i det hele tatt, måtte det bli et mye mindre løp på grunn av korona-restriksjoner. Heldigvis er trial en løpsform der tilskuere og deltakere ikke må være nær hverandre. Vi var tidlig sikker på at vi kunne arrangere innenfor restriksjonene hvis vi fikk lov, men veldig usikker på økonomien, sier Graeme Carter.

Kostnader ble kuttet og en entusiastisk gjeng har stått på for fullt.

-Arrangementet hang i en tynn tråd da de første korona-restriksjonene kom og all sportslig aktivitet stoppet opp. Utgiftene for å arrangere NM viste seg å være det dobbelte av det vi kunne forvente av inntekter pga liten deltakelse og usikker sponsorinntekt. Men, vi er en entusiastisk gjeng som gjerne ville arrangere løpet. Utgiftene ble skåret ned og med et stort tilskudd fra NMF, noen snille fremsynte sponsorer og påmeldingavgift fra minimum 50 deltakere, klarte vi å få et break-even budsjett og godkjenning fra klubbene til å gå i gang. Det har vært et samarbeidsprosjekt mellom klubbene i Vestland fra vi ble spurt i fjor på MSK, forteller Carter.

Det blir nesten 100 deltakere under mesterskapet i Bergen.

-Nå når påmeldingsfristen er gått ut og vi har 86 påmeldte, er vi veldig glad og kan virkelig brette opp ermene. Nå er det bare regjeringen som kan sette en stopper, men vi er som sagt meget optimistisk, sier Carter.

Se også: https://nmfsport.no/nyheter/naermer-seg-nm-i-trial-i-bergen/