God start på EM-sesongen for Team Norway Trial

Pallplass til Ingveig Håkonsen - flere gode norske resultater i årets første EM-runde.

Pressemelding fra Team Norway Trial

Zelhem, Nederland, 22-23.04.2017:  Det norske landslaget sesongåpnet med EM-runde i Nederland denne helgen. Arrangørene hadde lagt opp til en krevende konkurranse med 15 kunstig oppbygde løyper skulle forseres 2 ganger.  Steinblokker importert fra Tyskland kombinert med tømmerstokker, betongrør og glatt jord satte de fleste førerne på prøve. Landslaget var representert med 5 utøvere – Ingveig Håkonsen (17) og Erika Melchior (21) i kvinneklassen, og Ib Vegard Andersen (25), Sondre Gilje Haga (17) og Ole Kristian Sørensen (22) i herreklassen. I tillegg hadde mange andre nordmenn tatt turen for å konkurrere. Av ca 120 deltakere var det til sammen 15 nordmenn fordelt på de ulike klassene!

Ingveig Håkonsen fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb fikk med seg det beste enkeltresultatet, med en sterk 3. plass i Women Championship. Etter en litt trøblete start, slo Ingveig tilbake med en god andrerunde og sikret pallplassen med god margin til førerne bak.  Erika Melchior (Valldal Trialklubb) tok en 8. plass, mens Hanne Gilje Haga (19, Riska Trialklubb) fikk med seg en 15. plass til slutt. Regjerende verdensmester Emma Bristow gjorde comeback i EM-serien, og tok en kontrollert seier foran fjorårets europamester Theresa Bäuml. Håkonsen ser positivt på resultatet, og mener hun kan utfordre de to på sikt.

«Jeg kjørte veldig bra hele dagen, men gjorde et par unødvendige feil på førsterunden.  Det var tøff konkurranse, så jeg er fornøyd med tredjeplass i dag. På andrerunden fikk jeg vist at jeg har nivået til å utfordre de beste, så det tar jeg med meg videre.» – Ingveig Håkonsen

I EM Championship-klassen var det som vanlig svært tøff konkurranse. Ib Vegard Andersen (Eiker Trialklubb) ble beste norske med en 10. plass, fulgt av Sondre Gilje «Gekko» Haga (Riska Trialklubb) på 11. og Ole Kristian Sørensen (Flosta Trialklubb) på 13. De norske gutta leverte mye bra kjøring men hadde nok håpet på noe bedre resultater. Første mulighet til å revansjere seg kommer allerede neste helg når EM for herrer fortsetter i Belgia.

I de aldersbestemte klassene Junior, Youth og 40+ var det også mange gode prestasjoner. Mats Nilsen (14, Riska Trialklubb) kjempet om seieren i Youth, men måtte ta til takke med 4. plass i et ekstremt tett oppgjør. I Juniorklassen ble Petter Bjerlin (18, OMS Trialklubb) nummer 5.  Andre norske resultater følger under.

Resultater:

European Championship:
1.  Toby Martin, UK
2.  Dan Peace, UK
3.   Arnau Farré, ES
10. Ib Vegard Andersen, NO
11. Sondre Gilje Haga, NO
13. Ole Kristian Sørensen, NO

European Junior Championship:
1. Manuel Copetti, IT
2. Luca Corvi, IT
3. Sergio Piardi, IT
5. Bjerlin Racing, NO
7. Jacob Olaus Vold Gunvaldsen, NO
10. Jarand Matias Vold Gunvaldsen, NO
13. Tomas Haugland Nilsen, NO
17. Nils Johan Vold Gunvaldsen, NO
26. Sander Sørbye, NO 

Women Championship:
1. Emma Bristow, UK
2. Theresa Bäuml, DE
3. Ingveig Håkonsen, NO
8. Erika Melchior, NO
15. Hanne Haga, NO 

Youth Championship:
1. Oliver Smith, UK
2. Linus Almthén, SE
3. Florian Ruedi, DE,
4. Mats Nilsen, NO
11. Stian Paulsen, NO 

Over 40 Cup:
1. Markus Kipp, DK
2. John Van Veelen, NL
3. Sami Kymalainen, FI
12. Arild Norum, NO