God norsk innsats i FIM Trial Des Nations

Under helgens FIM Trial des Nations (TdN) 2023 i det franske skistedet Auron, markerte de norske utøverne seg ved å dominere i to av klassene.

Foto: Ingeborg trialteam / Facebook

Det norske laget kunne feire seier i FIM Challenge des Nations. Jone Sandvik (Sherco) og Ingeborg Aurora Bergersen (Sherco) sørget for at Norge stod øverst på pallen etter en suveren opptreden som endte med en overlegen seier med 16 poeng over de forsvarende mestrene fra Italia.

– Vi hadde en veldig god dag. Seksjonene var ikke lette, men de var perfekte for oss, sa Ingeborg etter løpet.

De norske damene viste fremragende prestasjoner i kvinneklassen, hvor Norges lag, bestående av Mette Fidje (Sherco), Huldeborg Barkved (TRRS) og Seline Meling (Beta), sikret seg en flott tredjeplass. Med 33 poeng, klarte de å snevre inn avstanden til hjemmelaget med to poeng, dermed sørget de for en annen norsk suksess på pallen.

I herreklassen, avsluttet Norge på en sterk femteplass, med Sondre Haga (GASGAS), Mats Nilsen (TRRS) og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen (TRRS) som representerte nasjonen. En femteplass med kun åtte prikker bak Storbritannia er en sterk prestasjon av de norske guttene.

– Mye bra kjøring av oss gutta, og utrolig gøy at vi nærmer oss pallen for hver år. Det ser at den jobben vi gjør virker. Nå ser jeg frem til Norgescup i Ålesund neste helg, der jeg kjemper om sammenlagtseieren! skriever Jarand-Matias.

De norske lagene. B.V: Jone Sandvik, Jarand Mathias Vold Gundvaldsen Mats Nilsen og Sondre «Gekko» Haga. F.V: Ingeborg Aurora Bergersen, Huldeborg Barkved, Mette Fidje og Seline Meling.

– For oss som er vant med å kjøre individuelt i konkurranse, er det en energiinnsprøytning å kjøre et mesterskap som lag, på tampen av sesongen! Og det er alltid stas å representere Norge. Uka til nå har vært veldig kjekk, mye sosialt og det føles vel nesten som å være på leirskole. Det er noe spesielt med lag konkurransene der vi kjemper sammen og løfter hverandre. Selv om vi ikke klarer å klatre i plasseringene i år sammenlignet med tidligere år, så er dette første gangen det skiller så lite. Vi kniper innpå år for år og neste år tenker jeg vi skal vi ta et step eller to opp, sier Sondre «Gekko» Haga.