-Gledelig nyhet fra Europeiske reiseforsikring

Nå kan våre utøvere igjen reise ut til gule og røde land i EU, Schengen og Storbritannia med reiseforsikring

Siden desember 2020 har det ikke vært mulig for NMFs utøvere å reise ut på konkurranser med fullverdig reiseforsikring. Dette har det delvis blitt slutt på nå.

Fra 27 mai har man kunnet reise med gyldig reiseforsikring til både gule og røde land i EU, Schengen og Storbritannia. Forsikringen er gyldig uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Forsikringen vil også gjelde om du skulle bli smittet av korona på reisen.

-Dette er en gledelig nyhet spesielt for våre landslagsutøvere, sier toppidrettssjef, Marius Dammyr.

– Dette er en god nyhet og betyr at alle utøvere med internasjonal lisens har full dekning på forsikringen og kan konkurrere utenlands innenfor EU, Schengen og Storbritannia, sier toppidrettssjef, Marius Dammyr.

Forbundsadvokat, Geir Lilletvedt, utdyper videre:

– Det som nå gjelder for reiseforsikring gjelder også for lisensforsikringen. Altså samme forhold gjelder for både lisens- og reiseforsikring, sier Lilletvedt.

Vær oppmerksom på at reiseforsikringen ikke omfatter merutgifter i forbindelse med:

1. Innreisenekt eller karanteneplikt ved innreise som følge av utenlandske myndigheters retningslinjer. For eksempel mangelfull dokumentasjon, karanteneplikt som følge av at man ikke er vaksinert, høyt smittetrykk eller muterte virus i Norge.
2. Innreisekarantene når du ankommer Norge.

Det er fortsatt begrensning på avbestillinger.

Du kan lese mer om avbestillinger og IFs reiseforsikringer her.