Genette Våge tok storeslem under lørdagens galla!

Norges Motorsportforbund arrangerte lørdag 7. November årets Motorsportgalla for flere hundre gjester på Gardermoen, og motorsportutøvere og idrettens helter ble feiret med prisutdeling og underholdning fra scenen.

16 år gamle Sondre Haga fikk prisen for ”Årets gjennombrudd”. Den unge trialføreren fra Sandnes deltok én VM-runde, og da slo han konkurrenten som hadde vunnet alle de andre 18 rundene. Han ble Nordisk juniormester både individuelt og med det norske juniorlandslaget. I en pressemelding sier han ”Det har vært et langt og lærerikt år, og jeg har aldri hatt så mange gode resultater som i år. Mot slutten av året har jeg trent enda mer enn det jeg har gjort tidligere og har hatt et større treningsopplegg. Alt har klaffet denne sesongen”.

Hjellestad Jetski Klubb vant prisen for ”Årets arrangør” for sitt Nordiske mesterskap i vannjet i Bergen i august. Etter et intenst år med planlegging og forberedelser ned til minste detalj, kunne komiteen og alle de andre medlemmene i klubben se tilbake på tidenes desidert største og arrangement i sin gren i Norden noen sinne. 

Idrettens helter ble også løftet frem for deres engasjement og evne til å være der for andre. ”Årets forbilde” ble trialentusiasten Terje Glomset. Et langt liv som støttespiller og inspirator med et uoppslitelig engasjement og med stor kunnskap og arbeidskapasitet har gjort miljøarbeideren fra Skodje til en institusjon i miljøet. Grenlederen for Dragracing, Lin Granlund fikk prisen for ”Årets ildsjel” for sitt arbeide i idrettsgrenen. Som utøver, funksjonær, grenleder, landslagsleder og ikke minst som grenens innpisker for rekrutering og barneidrett, har i alle posisjoner og funksjoner alltid gått fremst med et hjerte for sporten, for miljøet og ikke minst for enkelt individet, sier begrunnelsen.

Jan Trygve Braaten ble kåret til ”Årets Båtsportutøver”. Den rutinerte båtføreren fra Songe vant både norsk og nordisk mesterskap i Offshore 3C og tok fjerdeplasse i VM i tillegg til at han satte ny verdensrekord i klassen.

”Årets snøscootersportutøver” ble Ole Herman Hagen Sjøgren. 18-åringen fra Hammerfest vant EM i snowcross som den yngste mesteren gjennom tidene. Han rørte hele salen med sin takketale der han takket for all støtte han fikk av familie og venner i sorgen etter at han mistet sin bestefar dagen etter han ble Europamester.

Genette Våge ble ”Årets motorsportutøver”

Motocrossfører Genette Våge ble kåret til ”Årets kvinnelige utøver” og  ”Årets motorsykkelutøver” i skarp konkurranse med eliten i norsk motorsport. Hun vant dessuten kveldens gjeveste pris, og ble kåret ”Årets Motorsportutøver. Det er første gang en kvinne får prisen som årets utøver. I år rakk Genette fra Sandnes å sikre seg 5. plassen i kvinnenes VM i Motocross før hun fylte 18, og etter attenårsdagen kronet hun en fantastisk sesong med gull i NM og sølvmedalje i det svenske mesterskapet. Hun er den første av Norges kvinnelige motocrossførere som har hevdet seg i verdenstoppen, og hennes prestasjoner i år var historiske.