Fredriksen, Østerhagen og Horgmo klar for ny kjørehelg

Klart for ny runde i EM og VM!

Håkon Fredriksen (bildet) og Kevin Horgmo avsluttet sist helg tre konkurransedager i Italia. Nå er de på plass for mesterskapskjøring i Spania, nærmere bestemt i Arroyomolinos.

Også Håkon Østerhagen kjører i Spania i helgen, i 125-klassen.

Håkon Fredriksen klarte tre pall-plasseringer under sitt EM-opphold i italienske Mantova. Sist lørdag fikk han bronse – og han ligger nå nummer fire i totalsammendraget. Nå har han muligheten for å avansere ytterligere. Det er bare 10 poeng frem til bronseplassen sammenlagt.

-Håkon kommer med en stor selvtillit til løpet etter en helt fantastisk uke i Mantova. En hardere type bane, men forventningene er at han er innom topp 5 og på en bra dag på podium i noen av heatene, sier Espen Blikstad i Team Norway MX.

Fredriksen kjører i 250-klassen under EM.

Også Håkons pappa, Thomas Fredriksen, er på plass for å bivåne helgens EM-løp.

-Vi har flyttet oss fra Mantova Italia til Madrid i Spania. Håkon har hatt en treningsdag på sykkelen på en bane rett ved Barcelona denne uka, og er klar for et noe annet underlag her i Spania enn det vi har kjørt på de siste EM-rundene. Her i Spania møter vi en hard jordbane med mange store hopp som passer Håkon bra. Vi satser på å kutte poengavstanden i EM- sammendraget og satser på pallplass i EM, sier Thomas Fredriksen.

Kevin Horgmo kjører søndag i Spania. Foto: privat.

Kevin Horgmo kjører søndag VM i klasse MX 2 i Spania. Han kjørte inn til en sterk 9. plass i Italia til slutt. Totalt i sammendraget er han nummer 20. Horgmo var blandet fornøyd med sin innsats i Italia, men siste løpet var det beste.

-Kevin tar små skritt i rett retning. Siste løpet i Mantova var personlig beste i VM, så han vet at han kan kjøre topp 10. Forventningene er to solide heat, og plukke VM-poeng og plasseringer til sammenlagtlisten, sier Espen Blikstad.

Blikstad har også stor tro på Håkon Østerhagen.

-Forventningene til Håkon Ø. er at han slipper seg løs og kjører på de nivå han er god for. Hvis startene er på plass, så kommer også løpet til å bli lettere for ham. Top 10 i de begge heatene er fullt mulig, mener Blikstad.

Håkon Østerhagen med luftige svev. Foto: privat.

Også generalsekretær Tony Isaksen i NMF er imponert over motocross-kjøringen for tiden.

-Til tross for koronasituasjonen er det gledelig at vi har flere internasjonale utøvere som representerer Norge og motorsporten på en meget god måte. Jeg er sikker på at utøverne tar alle de forholdsregler de er pålagt og vil levere topp sportslige resultater. Vi ønsker de lykke til i helgens konkurranser, sier Tony Isaksen.

Oppslagsfoto. Håkon Fredriksen til venstre i hvit kjøredrakt. Foto: privat.