Fredriksen etter sin første EM-seier: – Nå har ting løsnet skikkelig

Håkon Fredriksen (bildet) vant EM-runden i 250-klassen i motocross i Frankrike på lørdag. Endelig fikk han klaff etter mye motgang i 2021. I dag feirer han sin 19-årsdag!

To brukne hånledd ved inngangen til sesongen, teambytte midt i sesongen samt store sykkel-problemer. Problemene har stått i kø for Håkon Fredriksen denne sesongen. Da er det godt å få noe å juble for.

-Jeg er meget fornøyd med helgens resultater etter mye stang ut i årets sesong. Men etter bytte av team har ting gått bedre og bedre, sier Håkon Fredriksen.

-Da jeg brakk begge håndleddene i april fikk jeg ikke kjørt på to måneder. Ingen av løpene som var planlagt før EM startet fikk jeg kjørt, sier han.

HELT TIL TOPPS: Håkon Fredriksen med EM-runde-seier i Frankrike. Foto: MXGP.

-Det er egentlig først nå jeg kjenner meg 100 % sterk og bevegelig nok i håndleddene. Sesongen har som sagt vært trøblete frem til bytte av team som skjedde i medio august. Mye tekniske problemer på løp – og trening som var vanskelig å løse, sier Fredriksen.

Nå er det nytt team og nytt merke – og ting har løsnet skikkelig for Håkon Fredriksen.

-Nytt team og sykler er av en annen karakter – og jeg føler meg hjemme på sykkelen igjen. Det er klart at en seier i en EM-runde, som er den første i min karriere, gir meg en voldsom «boost». Jeg har en god følelse inn mot de resterende løpene i EM og neste sesong, sier han.

Nå gjenstår fire EM-runder og muligens en VM-runde de kommende ukene.

NMFs nettsted gratulerer EM-runde-vinneren med 19-årsdagen – og håper mange gratulerer ham med dagen samt lørdagens EM-seier.

Foto: MXGP

Fredriksen vant EM-runden i Frankrike