Fredrik Ommedal suveren på Solør MCK Extreme

Fredrik Ommedal helt til topps!

Etter fem av fem race på Vålerbanen hadde Fredrik Ommedal (i midten på bildet) fra Re Motorsport tatt med seg seieren i samtlige race i klassen superbike.

-Vi gjorde en god gjennomføring, og helgen får 10 av 10, forklarer Fredrik Ommedal.

I klassen Superstock 600 vant Thomas Sigvartsen fra Solør MCK med god margin.

I klassen supersport 300 junior var Martin H. Hemmestad suveren på hjemmebane med like mange race seire som Ommedal. En annen utøver som gjorde det bra i samme klasse var Mia S. Rusthen fra Borg MCK.

Mia S. Rusthen fra Borg MCK. Foto: privat.

-Vi var egentlig på vei til Nederland for å kjøre IDM, men så ble det «røde land» igjen på grunn av korona, og da måtte vi snu, sier Rusthen.

Martin Holtet Hemmestad vant klassen Supersport 300 Junior. Foto: privat.

Rusten sier hun var glad for å få plass på Solør i helgen da det ble bomtur til Nederland. Hun har troen på resten av sesongen til det motsatte er bevist, og ser frem til de tre konkurransene som er igjen av IDM i 2020.

Nevnes bør også Martin Holtet Hemmestad som vant klasse Supersport 300 Junior. Klassen kjørt seks race – og Holtet Hemmestad vant alle.

Benjamin Storsveen fra arrangørklubben. Foto: privat.

Benjamin Storsveen fra arrangøren kan fortelle om et godt gjennomført arrangement med ca 120 startende. Arrangøren fikk prøvd ut et litt annet format denne helgen. Kortere race med færre runder, og Race of Champions.

-Race of Champions er et finaleheat med de tre beste fra hver klasse i helgens race, og det skiller dette arrangementet fra for eksempel NM. I tillegg hadde vi både classic og moderne sykler sammen, sier Storsveen.

NMF-president Emilie Westbye var også på plass under helgens kjøring.

Emilie Westbye på plass på Vålerbanen. Foto: NMF.

-Arrangøren har gjort en fantastisk jobb. De har gjort en formidabel jobb med å ivareta smittevernet, og det er flott at arrangører som Solør MCK snur seg rundt og lager til noe ekstra når sesongen ble amputert for mange. Ekstra stas var det å se at de også hadde lagt til rette for de yngre utøverne med trening både for minimoto og mini roadracing. Topp helg, sier NMF-president Emilie Westbye.