Fortsatt medaljehåp for motocross-Kevin

Kevin Horgmo gjorde en veldig god innsats under helgens EM-runde i motocross i Belgia. Tross at han havnet utenfor pallen denne gangen, er medaljehåpet absolutt fortsatt tilstede for nordmannen.

Tekst: Kjell Amundsen

Andreplass
Før helgens runde på en av verdens tøffeste baner var Horgmo spent på hvordan kjøringen ville gå, all den tid dette ikke var hans foretrukne underlag. – Det var utrolig hardt å kjøre i den tunge sanden, men en del lettere enn det var for to år siden. Selv om det er vanskelig å få en god flyt rundt banen, ble jeg hvert fall ikke så sliten, så jeg er selvsagt kjempefornøyd med resultatet, sier Kevin etter at han noterte seg en veldig sterk andreplass i det første av to heat. Det ble kjørt på lørdag ettermiddag, og sjansen for et godt heat på søndag var da absolutt til stede.

Kjørte ut av banen

I det andre heatet lå han en stund på tredjeplass og ville forbi andremannen, noe som hadde gitt andreplass sammenlagt for dagen og kortere avstand til konkurrentene i medaljekampen. Slik gikk det dessverre ikke for 16-åringen. – Etter hvert begynte jeg å gjøre en del feil, da mistet jeg både flyt og kontakt til han foran. Så kjørte jeg ut av banen og mistet mer tid, og da ble jeg kjørende nærmest alene på fjerdeplass og ble det også i mål, forteller Kevin som likevel ikke er misfornøyd med helgen. Han vet det var mange gode lokale utøvere med og at kjøring på det veldig løse underlaget ikke er hans sterkeste side.  – Er fornøyd med helgen, absolutt. Fordi om det ikke ble noen endringer i sammendraget kunne det ha skjedd verre ting, fortsetter Horgmo, bare dager før det er en ny runde i EM for 125 ccm klassen.

Full gass
Om gutten fra Modum i Buskerud ikke synes best om forrige helgs baneunderlag er det ingen tvil om at han gleder seg til kommende helgs konkurranse i Sveits. – Det er likt underlag der som det er på banen jeg vant på i Frankrike, så nå gleder jeg meg masse. Håper jeg får gode starter og så gjelder det å gi full gass, fortsetter Kevin som ikke tenker for mye taktisk på poeng og hvordan det kan ende til slutt i EM. Kun fire heat gjenstår, hvor de to siste kjøres i Uddevalla i Sverige om drøyt halvannen uke. – Vil jo gjerne havne på pallen sammenlagt i mesterskapet, men jeg kan bare gjøre mitt beste heat etter heat, avslutter Kevin Horgmo.  Han hadde for øvrig i helgen samme poengsum som andre- og tredjeplass sammenlagt. Innbyrdes plassering teller ved like poengsummer, og med nordmannens fjerdeplass i det siste heatet var det han som trakk det korteste strået. Denne gangen.

EMX 125: Stillingen etter seks av åtte runder  

Plass

Navn

Land

Poeng

Merke

1

B. Moreau Strubhart

Frankrike

248

KTM

2

Mikkel Haarup

Danmark

240

Husqvarna

3

G. Fachetti

Italia

229

HUsqvarna

4

Kevin Horgmo

Norge

212

KTM

5

Sergi Notario

Spania

126

KTM

Følg Kevin på Facebook

Alle foto: Eric LaurijssenEric Laurijssen