Første runde i SM Motocross

Tre norske utøvere var i ilden i helgens første SM runde i Saxtorp/Landskrona

De tre utøverne var Madelen H. Pedersen, Henrik Wahl og Håkon Fredriksen.

Madelen startet med å kjøre inn som nr 7 i kvalifiseringen.
Hun startet det første heatet med å ligge på en tredje plass i 16 minutter før hun var nede og smakte på litt sand. Mistet to plasser før hun måtte smake på enda mer sand, og mistet dermed en plass til, altså en sjette plass.
I heat to kom hun dårlig ut fra start, kjørte seg opp til en fjerde plass og endte til slutt på en femte plass i mål. Totalt ble det en sjetteplass i helgens runde.

Henrik kvalet inn som nr 6 i sin gruppe.
I første heat var Henrik innblandet i litt klabb og babb med noen andre kjørere på den første runden, så kom i mål som nr 18.
I andre heat hadde han en greit start, og lå som nr 10 mesteparten av løpet. Helt på slutten gjorde han dessverre en liten tabbe og tapte tre plasser. Endte som nr 13 i mål.
I tredje heat var Henrik uheldigvis en av mange som var med i en startkræsj. Han var kjapt oppe igjen og begynte opphenting. Men utover heatet ble han mer og mer tappet for krefter, og til slutt var det tomt. Det ble nok en 18. plass, og det ble også plassering sammenlagt for helga.

Håkon startet med å kvale seg inn til en 11. plass. 
I Henriks første heat kom han ut som nr 22. Lå som nr 18 etter første runde, og kom seg opp på 16.plass før han gikk bokstavelig talt på snørra. Ramlet ned til 28. plass, men kjørte seg opp som nr 19 i mål. 
Andre heat startet bra, men i første sving ble han klemt og måtte ut av banen. Kjørte seg til slutt inn til en 17. plass.
I det siste heatet fikk han en god start, men nok en gang ble han klemt ut av banen og inn i vanningsanlegget. Kjørte seg opp fra nr 38 til 16 før han igjen gikk på trynet. Ble nr 16 i mål til slutt og sammenlagt for helgen nr 20.