Første nordmann i VM i X-trial

Endelig har vi fått med en utøver blant den ypperste eliten i X-trial. Nysgjerrig på hvem det er?

Tekst: Pål Magnussen

Stavangergutten og landslagsutøveren Sondre G. Haga har fått trialsportens store utmerkelse i form av en plass i elitens selskap i X-Trial innendørs VM. Her skal han måle krefter med bl.a. kongen av motorsykkelsport, Toni Bou, som med sine 25 VM titler er mer enn nok å håndtere for unggutten fra Norge.

Det gjenstår fire runder av vinterens X-Trial mesterskap og Sondre er nå meldt på til tre av dem. Om han får kjøre finalen er i skrivende stund uvisst, men vi vet hva som bor i den ekstremt talentfulle landslagsutøveren så man skal absolutt ikke se bort i fra at de blir mer på han.

Debuten til Sondre blir 16. februar i Bilbao, og kan følges LIVE

«Dette betyr helt klart veldig mye for meg, er jo litt stas å være den første norske utøver som får denne muligheten. Jeg vet det kommer til å bli vanskelig men bare å få kjøre med disse profilerte stjernene er stort og en drøm som går i oppfyllelse, så da er det bare å slå seg løs og ha det gøy»

Sondre er for øvrig også tatt ut til å representere Norge i Lag VM X-Trial, da sammen med Håkon Pedersen, så det blåser helt klart en frisk og positiv vind rundt ørene på gutten som for tiden bor og trener i Spania.

Gikk du glipp av 19 kjappe med Sondre?