Første EM-seier til Ingveig Håkonsen

Ingveig Håkonsen (20) fra Skiptvet fikk lørdag sin første, etterlengtede seier i EM etter å ha kjørt best i begge rundene i helgen

Runde 3 i Europamesterskapet i trial gikk i helgen av stabelen i franske Ancelle. På lørdag var det jentene som skulle i ilden. 

Norske Ingveig Håkonsen har vært i toppen i trial flere sesonger, og denne helgen fikk hun endelig sin første, etterlengtede seier i EM etter å ha kjørt best i begge rundene. 

Løpet gikk i de franske alpene på fra 1350 til 1750 meters høyde.
Ingveig ledet med 12 prikker etter første runde, kun to prikker foran neste og det var også tett videre bakover på lista.
Det er ofte vanlig å forbedre seg på andrerunden, så Ingveig var litt skuffet over sine 13 prikker der. Imidlertid slet de aller fleste konkurrentene betraktelig mer på en andrerunde i sterk sol og varme i høyden. Dermed var serieren sikret med 25 prikker og hele syv prikker margin til nestemann, italienske Alex Brancati som var en prikk foran tredjeplasserte, franske Caroline Moreon.

 – Jeg er bare kjempeglad for å endelig kunne vinne en EM-runde. Det føles som om det er så mange ganger jeg har vært så nærme, også har det ikke holdt mål. Man kan ikke gjøre mange feil, og endelig klarte jeg å holde tunga rett i munnen og holde fokus og konsentrasjonen helt gjennom det lange løpet, sier Ingveig selv.

Finalerunden i EM går i Tsjekkia om en uke.