Fin start på NM sesongen

1.NM runde ble kjørt på Elgane i helgen. Det er alltid spennende med den første runden. Det dukker som regel alltid opp noen overraskelser, noen som har trent godt i vinter, og noen som har gitt seg i løpet av året.

Løpsrapport mottatt av Gunnhild Klingsheim

NM sesongen kom jo for så vidt sent i gang, og mange har allerede kjørt noen løp. Et par forfall var det pga skade, som Remi Nyegaard og Simen Ruud. Ellers måtte Elgane sine førere Mathea Selebø og Magne Klingsheim finne seg i og være favoritter sammen med Kevin Horgmo, Thea Johansen og Fredrik Røste.

Lørdag kjørte klassene MX rekrutt, Junior og MX1. I klassen rekrutt var det Elias Gjervoldstad Auclair,Vennesla, som vant foran Martine A.Hughes,Elgane MSK og Ole Morten Torbergsen fra Bybergsanden.

Junior 125 cc:
Full grind i juniorklassen, hvilket er gledelig. Fredrik Røste vant 1.heat med klar margin foran Håkon Fredriksen og Cornelius Tøndel. Siste heat var det Cornelius som vant foran Fredrik, med god margin ned til 3.mann som var Råg Rindal. Kevin Horgmo var forhindret til og delta i juniorklassen.
1: Fredrik Røste
2: Cornelius Tøndel
3: Håkon Fredriksen

MX1/3:
21 stk til start, det er en del flere enn i fjor. Magne Klingsheim vant 1.heat med god margin ned til nestemann som var Håkon Mindrebøe, deretter fulgte Andri Snær Gudmundsson.
Ble et spennende 2.heat da Klingsheim hadde et fall. Håkon Mindrebøe kjørte meget bra og leda, men Klingsheim kom seg opp og vant dette heatet foran Håkon. Håkon Engan Karlsen ble nr.3.

1: Magne Klingsheim
2: Håkon Mindrebøe
3: Håkon Engan Karlsen 

Søndag var det tykk tåke, og arrangementet ble utsatt. Det var ikke forsvarlig og sette i gang. Sikkerheten til førerene går først. Når tåken endelig lettet gikk arrangementet prikkfritt.

MX 85 13-15 år:
Full grind i 85 klassen. Her var Casper Olsen overlegen. Han vant begge heatene med god margin foran Magnus L.Vassgård og Joachim Bølviken. Det var disse tre som regjerte denne klassen. Men god rekruttering, flere her som vi vil se mer til fremover.

1: Casper Olsen
2: Magnus L.Vassgård
3: Joachim Bølviken 

Damer:
13 damer til start. De hadde organisert godt for at det skulle bli tellende klasse. I år som før, er det alltid spennende og se om det kommer nok damer til at NM blir tellende for dem. Mathea Selebø dominerte 1.heatet. Hun vant klart foran Thea Johansen, som igjen hadde god margin ned til Madelen H.Pedersen.
Mathea fikk stopp på sykkelen i neste heat, og Thea kom forbi. Thea vant dette heatet foran Mathea og Madelen. 

1: Thea Johansen
2: Mathea Selebø
3: Madelen H.Pedersen

MX 2:
Nesten full grind. Flere «kjente gamle» navn til start her, som Mikkelsen og Tambini. Magne Klingsheim vant 1.heatet foran Henrik Meling og Kevin Horgmo. Gledelige resultater for Meling etter og ha kommet tilbake etter skade.  I siste heat var Magne igjen først til mål foran Kevin og Henrik.

1: Magne Klingsheim
2: Kevin Horgmo
3: Henrik Meling