Fem norske førere klare for enduro-EM til helgen

Kommende helg er det EM-start for Norges beste enduro-kjørere. Utøverne trener nå i Italia – før de er i gang på lørdagen.

-Årets første EM-runde av i alt fire går til helgen i Castel di Tora i Italia. Norge har med fem førere på denne første runden som går over to dager. Vi har to juniorer, og det er Aleksander Kalbekkdalen fra Notodden Cross-klubb og Håkon Nohr fra Borg MC-klubb. I senior er det Mikkel William Mikkelsen fra NMK Kongsberg og Andre Wold Larsen fra Moss MC-klubb . I jente klassen har vi Vilde Marie Holt (bildet) fra NMK Gardermoen, sier landslagstrener Pål Anders Ullevålseter.

Ullevålseter føler at utøverne er godt forberedte til helgens EM-runder.

-Nå har landslaget vært her i ti dager og trent, noe som var en nødvendighet for å bli vant til underlaget, bakker og ekstremt høy fart, sier Ullevålseter.

Han forteller at det er en konkurranseklar gjeng som stiller til start i Italia.

-Alle er skadefrie og motiverte, så det lover godt før helgens løp. Nå skal utøverne ut å kjøre spesialetapper i tre dager før løpet – slik at de husker hva som venter dem lørdag morgen når det braker løs, forteller Ullevålseter.

Landslagstreneren vil ikke ha fokus på resultater og plasseringer.

-Vi snakker ikke så mye om resultater nå før den første runden. Vi har mange nye førere både på vårt lag og på konkurrentenes lag. Som trener tror jeg dette kan bli gøy, etter hva de har prestert på trening. Så nå blir jobben å holde konkurransenervene under kontroll. Koronarestriksjonene her er bra, med testing i depotet hver dag, avslutter landslagstreneren.

Se video fra treningsleiren her:

BILDE:

PÅ TRENINGSLEIR: Norske enduro-utøvere på treningsleir – og snart klare for EM. Foto: privat.