EM-runde i dag: Blikstad tror på Fredriksen og Horgmo

Sterk i troen på resultater i motocross!

Espen Blikstad i Team Norway Motocross følger utøverne Kevin Horgmo i VM og Håkon Fredriksen (bildet) i EM tett for tiden. I dag kjører Fredriksen ny EM-runde, mens Horgmo kjører VM onsdag.

De kjører på samme bane, Mantova i Italia. Fredriksen kjører i 250-klassen. Horgmo i MX2.

-Kevins oppkjøring og første runder i VM var ikke helt optimale. Han var syk i perioder og fikk testet litt for lite før de første VM-rundene. Derfor ble det litt motbakke. I koronapausen gjorde Kevin et skikkelig hardt arbeid og kom tilbake i fin form da VM startet. Dessverre så ble de et avbrudd da skuldra gikk ut av ledd i den første VM-runden i Latvia. Etter noen runder nå så begynner farten å komme, og han har bevist att han er kapabel til å kjøre blant de 10 beste i VM. Form og fart er god. En liten «boost» i selvtillit, så er han en topp-10 utøver i hvert heat, sier Espen Blikstad i Team Norway Motocross.

Espen Blikstad følger spent med. Foto: privat.

I dag kjører Håkon Fredriksen. Blikstad er ikke overrasket over topp-plasseringer fra siste helg.

-Håkons plan for dette året var å kjøre VM i MX1-klassen (450). Derfor stilte han ikke til start i den første EM 250-runden i Valkenswaard, Nederland. Etter koronapausen sikret Håkon seg en plass på et italiensk team der de etter hvert har hatt suksess. At det ble en andreplass i helga er ingen overraskelse. Han har tidligere vist at farten er der, sier Blikstad.

Blikstad håper og tror at Fredriksen skal stabilisere seg i den ypperste toppen.

Håkon Fredriksen skal i ilden i dag. Foto: privat.

-Forventningene til Håkon er at han skal fortsette som han gjør – og bli en topp-5-utøver, sier Espen Blikstad.

Og Blikstad er sterk i troen på Kevin Horgmo.

-Kevin vil få til noen bra resultater fremover. Det er jeg helt sikker på. Forventningene er at Kevin skal komme tilbake til tryggheten, samt kjøre blant topp 5-10, sier Blikstad.

Fredriksen kjører EM på tirsdag og lørdag, mens Horgmo kjører VM onsdag og søndag.