EM Motocross i Schwedt (Tyskland)

Lørdag 17/6 og søndag 18/6 ble femte og siste runde i EMX 65 / EMX 85 North West Zone, samt tredje runde i EMX Women, arrangert i Schwedt/Tyskland i sol og 26 varmegrader.

Foto: Privat
Løpsrapport fra Odd Georg Østbyhaug

Fra venstre #62 Madelen Hofseth Pedersen, #425 Casper Olsen, #22 Vilde Marie Holt, #612 Mathea Selebø og #450 Håkan Østerhagen, bak: Odd Georg Østbyhaug

I det andre heatet kom Casper ut som nr. 12 og endte på 11. plass etter å ha kjørt halve heatet med store vannblemmer inne i håndflatene. Håkon kom ut som nr. 20, men gjorde en flott innsats og avanserte til en 12. plass ved målgang, bare 2 sekunder bak Casper.

Sammenlagt i stevnet kom Casper Olsen på en 9. plass og Håkon på 17. plass. I North West Zone Championship endte Casper til slutt på en 11. plass. Dette til tross for uhell og null poeng i Mäntyhatju (FIN), og ikke deltakelse i Mill (NED) pga NM-runde.  

Norge stilte med 3 damer i EMX Women, Vilde Marie Holt, Madelen Hofseth Pedersen og Mathea Selebø.I første heat kom Mathea best ut av de norske og passerte på en sjette plass etter 2 runder, men kjørte seg opp til en 4. plass når mål ble passert. Madelen ble nr. 14 og Vilde nr. 16. Andre heat startet dårlig for de norske jentene, i og med at Vilde og Madelen kom sist ut etter en krasj i første sving. Mathea kom ut som nr. 8 og endte på en 6. plass.

Totalt i stevnet ble Mathea nr. 4, og ligger sammenlagt i EM også på en 4. plass før det siste stevnet i Latvia den 8.-9. juli.