Elias Ishoel vant årets andre Amsoil-runde i natt

Elias Ishoel (bildet, i midten) fra Oppdal kjørte inn til nok en førsteplass under nattens Amsoil-runde som ble kjørt i Shakopee i Minnesota i USA.

Natt til lørdag vant han årets første Amsoil-konkurranse. I natt tok han like godt sin andre av to mulige førsteplasser så langt i 2022.

Ishoel har vunnet tre Amsoil-sesonger i sammendraget. Nå er han svært godt i gang i jakten på sin fjerde Amsoil-seier i sammendraget.

Han kom inn til sjetteplass i nattens første kvalifiseringsløp. Det ble andreplass i kvalifisering nummer to. Og i finalen gikk han helt til topps.

-Første kvalifisering var litt trøblete med en teknisk utfordring samt en krasj. Andre kvalifisering fikk jeg en dårlig start, men jeg kjempet meg opp til en andreplass og kvalifiserte dermed direkte til finale, sier Elias Ishoel.

 

-I finalen lå jeg på andreplass frem til at det ble flagget rødt på grunn av uhell. Reglene er da at vi blir stilt på rekke ut ifra den posisjonen vi hadde da heatet ble stanset og vi starter på nytt. Dette blir ofte litt kaotisk, men jeg klarte å holde plasseringen min og kjørte meg opp til førsteplass etter en runde, og det holdt inn til målgang, sier Ishoel.

Etter årets første Amsoil-helg leder han totalt med sine to seire.

-Denne helga har gitt mye mer enn jeg kunne håpet på – med nytt team, konkluderer en fornøyd Elias Ishoel.

Kommende helg kjøres runde tre og fire i Amsoil 2022. Nærmere bestemt i Dubuque i Iowa.

Foto: privat

 

Seier i sesongdebuten for Elias Ishoel