Elias Ishoel møtte kulturminister Raja

På vei mot X Games?

Snowcross-stjernen Elias Ishoel fra Oppdal (til venstre på bildet) møtte i går kulturminister Abid Raja sammen med andre actionsportutøvere som Marcus Kleveland, Andre Villa og Silje Norendal.

Møtet var berammet i forbindelse med en eventuell skjebne for X Games i Norge. Der var også X Games Norge-sjef Henning Andersen.

Møtet foregikk på Hafjell – og målsettingen med møtet var å spille inn viktig informasjon om X Games og dets muligheter og betydning. Også koronasituasjonen ble diskutert.

Kulturministeren var imidlertid forsiktig med å gi lovnader.

Elias Ishoel. Foto: privat.

-Ingen statsråder har anledning til å si noe om hva budsjettet for neste år blir. Jeg kan ikke gi noe lovnad til noe, sa Raja til VG.

Elias Ishoel. Foto: privat.

Motorsport-utøveren Elias Ishoel var positiv etter møtet med kulturministeren på Hafjell.

-Det var et spennende og positivt møte. Det hadde vært artig å få med snowcross i X Games i Norge, sier Ishoel til NMFs nettsted.

-For meg hadde det vært ekstremt artig med et så stort arrangement på hjemmebane hvor alle fra alle land hadde kommet til Norge for å kjøre. Dette hadde vært bra for interessen for snowcross i Norge, sier Elias Ishoel.

Men X Games i Norge med snowcross er ikke sikkert, men en mulighet.

-Alt er så usikkert nå. Men jeg skal være klar dersom det går som planlagt. Det er det jeg tar som utgangspunkt, sier Elias Ishoel.

Oppslagsbilde: Foto/selfie tatt av Abid Raja/faksimile fra VG.