Elias Ishoel kjører for mer gull

Elias Ishoel (21) fra Oppdal er klar for ny sesong i AMSOIL snowcross i USA. Han er allerede på plass og satser på å gjenta bragden fra i fjor der han vant sammenlagt – som den første nordmann og europeer noensinne.

– Jeg gleder meg og er spent før den kommende sesongen. Jeg har trent og jobbet bra gjennom sommeren, og skal gjøre mitt beste for et like bra resultat i år, sier Elias Ishoel.

AMSOIL snowcross er verdens største konkurranse innen grenen snowcross. Alle de største stjernene er med, og det er stor prestisje å vinne.

– Det er godt å være på plass nå. Endelig får jeg kjøre på snø igjen, det er fortsatt noen uker igjen til første løp, så nå blir det mye kjøring og testing de neste ukene, sier Elias Ishoel.

Årets sesong starter med to runder i Duluth, Minnesota den siste helgen i november, 29.11, og totalt er det åtte helger med konkurranser frem til slutten av mars. Det avsluttes med en stor finalehelg i Lake Geneva, Wisconsin i slutten av mars.

Og tittelforsvareren fra Oppdal har forventninger foran ny sesong.

– Jeg merker at presset er der, men det er ikke noe jeg kommer til å tenke eller føle noe særlig på. Jeg skal bare kjøre og gjøre mitt, forteller Elias Ishoel.

Terminliste AMSOIL snowcross

29.11 – 1.12 –   Duluth, Minnesota
13 – 14.12 –     Fargo, North Dakota
3.1– 4.1 –         Shakopee, Minnesota
24 – 25.1 –       Deadwood, South Dakota
31.1 – 1.2 –      Dubuque, Iowa
21.– 22.2 –       Salamanca, New York
14. – 15.3 –      Grand Rapids, Michigan
22. – 23.3 –      Lake Geneva, Wisconsin