Dramatisk VM-slutt for Marit Strømøy

Det ble en dramatisk slutt på årets VM-sesong for Marit Strømøy i F1-båt da hun tok av i over 200 km/t i et kraftig rundvelt under VM-runden i Portugal.

Båten tok av på en dønning, og et vindkast kastet båten opp i lufta før den landet med fronten av båten. Omtåket og mørbanket, men uskadd kom hun seg ut av båten under vann.

– Det var en kombinasjon av bølger, vind og en fører som ville litt for mye, forteller Marit Strømøy fra Portugal.

Figuera Da Foz var stedet for årets to siste VM-runder i F1-båt. Allerede på første trening viste Strømøy gode takter og klokket inn andre beste rundetid, kun slått av regjerende verdensmester Shaun Torrente fra Team Abu Dhabi. Fra fjerde startspor fikk hun en knallstart og det ble et spennende race med kamp om posisjonene – og Strømøy endte på tredjeplass.

– Pallplass i F1 henger veldig høyt og jeg er veldig fornøyd med egen innsats, sa sandefjordingen etter målgang på fredag.

På lørdag ble det krasj for Marit Strømøy

– Jeg var aggressiv hele helgen, men følte jeg hele tiden hadde kontroll. Det tok av så fort og plutselig var jeg passasjer og måtte bare vente til den landet, forteller Strømøy.

Landingen ble hard, men takket være god sikkerhet i båten kom hun uskadet fra det hele.

– Jeg slet litt med å komme ut og med cockpiten full av vann begynte jeg å få dårlig tid. Heldigvis har vi god trening i den prosedyren og jeg kom ut idet “rescueteamet” var ved båten, sier hun.

Med brutt løp endte Marit Strømøy på 6.plass i årets VM og Strømøy Racing ble nummer 3 i team-mesterskapet. Nå ser teamet frem til en ny sesong som starter allerede i februar i Saudi Arabia.

Foto:

HAVARI: Det endte med havari for Marit Strømøy sist helg. Foto:  Jose Antonio Silva Teixeira