Dramatikk i natt: Malene inn til seier – etter andreplass i mål

Leder før aller siste løp - etter thriller i natt!

Malene Trosten Andersen (bildet) fra Vadsø kjørte i natt inn til andreplass i sesongens løp nummer femten og det neste siste i årets Amsoil i USA. Etter premieutdelingen ble hun likevel utropt til vinner av løpet da Megan Brodeur mistet førsteplassen for å ha kjørt utenfor banen i strid med regelverket. Dermed ble det nok en Andersen-seier!

Først vant hun begge forsøksheatene. Deretter var det finale.

-Nervene og stresset tok over i finalen, så jeg gjorde noen feil som kostet meg ledelsen. Jeg kom da inn som nummer to, men senere ble hun som var først i mål satt tre plasser ned på grunn av kjøring utenfor banen, sier Malene Andersen etter dramatikken.

Det betyr at Amsoil i sammendraget vil avgjøres i aller siste løp – nå natt til søndag.

-Nå handler det om å nullstille seg å finne roen til neste løp. Planen er å holde meg på scooteren å kose meg, sier Malene Andersen.

I morgen kan hun bli Amsoil-vinner for aller første gang. Denne helgen kjøres det i Eagle River i Wisconsin. På samme sted som i forrige helg. Fra før har hun to andreplasser og en tredjeplass i Amsoil i sammendraget. Vunnet har hun aldri gjort, vel å merke totalt sett.

Malene Andersen står med 9 seire i Amsoil i 2021 etter nattens førsteplass.

-Nå er det mer spennende en noen gang. Ingenting er avgjort. Maksimal fokus på arbeidsoppgaver for morgendagen. Spenningen er elektrisk før løpet natt til søndag, sier landslagstrener Pål Grøtte etter løpet. 

-Det utøves idrett på meget høyt nivå, noe som Malene har tatt et veldig grundig og godt tak i. Vi ønsker henne masse lykke til i det siste og avgjørende løpet, sier landslagssjef Inge Gustavson etter nattens dramatikk.

Malene Andersen er nå alene på topp i det totale sammendraget før kommende natts siste konkurranse. Før nattens løp norsk tid var hun a poeng med Megan Brodeur (581 poeng). Både Brodeur og Andersen kjører for Ski-Doo.

Neste og sesongens siste løp i Amsoil kjøres nå natt til søndag norsk tid. NMF Sport følger opp.

Se også: https://snocross.com/