Dette må du få med deg i Sandnes under NM-veka

NMF har to grener med i årets NM-veke som går av stabelen i Sandnes - X-trial og aquabike. Men det skjer mer i Sandnes så hvorfor ikke bruke anledningen til å bli kjent med andre idretter også?

Tekst: Christine Andersen Johnsen

Onsdag 26. juni er NM-veka 2019 endelig i gang, og denne dagen blir dedikert til Sandnes! Det blir aktiviteter fra morgen til kveld, og det vil være noe å gjøre for alle og enhver i sentrum. 

Klokken 14 blir det offisiell åpning i Vågen i Sandnes sentrum, og det vil være mulig å prøve et mylder av idretter, blant annet roller derby, fekting, basket, innebandy, klatring og mye mer!

Samtidig begynner NM-konkurransene i sentrum. Klokken 14 starter kvalik og NM-konkurranse i Aquabike i Vågen, og X-trial-finale for juniorer og kvinner på Ruten. En vanvittig spennende konkurranse! 15:30 starter den direktesendte seniorfinalen i X-trial på Ruten. Klokken 17 starter finalen i Aquabike i Vågen.

Røffe idretter på hjul

Også i helgen blir det aktivitet i Sandnes! Innledende runder i den tøffe idretten roller derby blir i Giskehallen fredag 28. juni og lørdag 29. juni. Vågen Videregående skole blir arena for både rullestolrugby og roller derby, to røffe idretter på hjul. 

Fredag 28. juni blir det kamper i rullestolrugby fra 10:45, og lørdag 29. juni klokken 10:45 kan du se selveste finalen. Søndag blir det finale i roller derby fra klokken 11:00. Begge idrettene skal ha direktesendte finaler på NRK. 

Alle arrangementer og inngang for å se konkurranser og finaler er helt gratis! Sjekk ut hele programmet til NM-veka her, og ikke frykt dersom du ikke får sett finalene med egne øyne – her er NRK sin sendeplan for NM-veka!

Enda lengre sør blir det også aktivitet – på Bråsteinsvatnet skal det arrangeres NM i fluekasting! Fluekasting er en idrettsgren som utføres med standard fluefiskeutstyr, og hvor det konkurreres i ulike lengde- og presisjonsøvelser. 

Fluekasting er en presisjonsidrett, som stiller høye krav til utøverens teknikk. På Bråsteinsvannet 29.-30. juni skal Kongepokalen deles ut og de fremste utøverne i Norge skal konkurrere i øvelsene ørret presisjon, ørret lengde, sjøørett lengde, laks lengde.