Det nærmer seg NM-veka med motorsport på menyen

Det er tidligere besluttet at NM Veka deles inn i to arrangementer. Nå nærmer deg seg NM-arrangementer.

-Del 1 går av stabelen 27-28 juni i Hamar og Stange (del 2 gjennomføres i slutten av september). For NMF sin del, så vil alle aktiviteter foregå på Starmoen (Elverum), søndag 28. juni. Arrangementet i juni vil være et av de aller første live tv-arrangementene i disse koronatider, etter Bislett Games, samt oppstart av Eliteserien i fotball. Det vil gi en unik mulighet til å få eksponert noen av våre idretter på TV, for et ellers så sulteforet norsk tv-publikum. Det vil ikke være den NM Veka vi kjenner til med et yrende folkeliv, da vi må forholde oss til de gjeldende smittevernreglene. Det vil derfor ikke være mulighet for å slippe inn publikum på arena, men alt kan følges live på NRK TV, sier breddesjef Erik Rønstad i NMF.

Erik Rønstad ser frem til at arrangementet setters i gang, helt i slutten av inneværende måned.

-NMF takker arrangørklubbene, som har lagt ned utallige frivillige timer for at NM Veka blir en realitet. I Radiostyrt (RSM) er det Lørenskog Modellbilklubb og NMK Elverum i Motocross (MX). Disse klubbene har gjort en formidabel innsats i forhold til de krevende omstendigheter man har stått i den siste tiden, sier Erik Rønstad prosjektleder for NM Veka i NMF.

– Uten disse klubbene og de fantastiske ildsjelene, så hadde det ikke blitt noe NM Veka i juni for NMF, poengterer Erik Rønstad.

Erik Rønstad, breddesjef i NMF.

-NMF stiller med grenene Motocross (MX) og Quadcross, som er nesten identiske. Den største forskjellen er at Quad kjører med fire hjul, og MX kjører med to hjul. Motocross og Quadcross er en svært fysisk krevende utholdenhetsidrett, sier Geir Øyen, grenleder i MX.

-Varianten som kjøres under NM-Veka er tilpasset et publikum som ikke kjenner sporten så inngående. Her er løpet kortet ned til en finale, slik at 1. mann eller dame i mål er vinner. Under NM-Veka 2020 skal det for første gang kombineres konkurranse med MX og Quad. Klassene har ikke lov til å kjøre mot hverandre, men vi blander heatene inn i samme konkurranse, sier Øyen videre.

Det vil bli kåret Norgesmestere i klassene:

NM klasser Quad:

  • Quad Damer
  • Quad Junior
  • Quad Open

NM klasser Motocross:

  • MX 85 13 – 15 år
  • MX Junior
  • MX Open
  • MX Damer. (MX Jenter 85 kjører sammen med damene og har Norgescup status)

NMF stiller også med Radiostyrt (RSM), og grenleder Anders Mikkelsen gleder seg stort til å få vist frem den fantastiske idretten på NRK TV. NM 1/10 IC Track (også kalt Fueltouring) blir holdt på Starmoen Raceway.

-Anlegget åpnet i 2019 og er bygget etter internasjonale standarder. Bilene er i skala  1/10 av virkelige biler og kjøres med nitromotorer. Toppfarten kommer til å være ca 90km/t nedover rettstrekket og vil holde en snittfart på ca 55km/t, sier Anders Mikkelsen.

-Sporten er en ekstrem konsentrasjonsoppgave når de skal ut og kjøre i 45 minutter sammenhengende, bare avbrutt av tanking og eventuelt dekkskift. Tanking og dekkskift blir utført av en hjelper som står nede ved banen og som har ansvar for å kalle inn føreren før tanken kjøres tom. I finalen vil 10 biler starte samtidig, og det kommer garantert til å bli mange tette fighter før vinneren blir kåret, oppsummerer Anders Mikkelsen.

Det vil bli kåret Norgesmester og kongepokal i klassen NM 1/10 IC Track.

For mer informasjon rundt selve NM Veka, se følgende link https://www.nm-veka.no/

Se følgende link for samleside rundt NMF sine deltakende grener https://www.nm-veka.no/mesterskap/hamarstange-2020/arenaer/starmoen-elverum/

Se følgende link for program https://www.nm-veka.no/mesterskap/hamarstange-2020/program/