Daniels oppkjøring til Europaserien

Daniel Kobbevik er denne uka i Slovakia for oppkjøring til fjerde runde i Europaserien som arrangeres i nettopp Slovakia til helgen. Daniel har selv skrevet noen ord om hvordan hans oppkjøring mot løpet er

Fjerde runde av EOS (Europa serien) går i Slovakia og dette er på fabrikken til teamet som vi er en del av. Alle tenker derfor at dette er hjemmebanen vår. Men denne banen har jeg egentlig aldri likt og underlaget er helt annerledes enn på de andre løpene. Vi har vært her og testet endel, men når vi da jobber med setup så vet vi at om bilene er ok her, så vil de være bedre når vi kommer ut på andre baner. Litt spesiell måte å forberede seg på og nå er vi avhengige av å få de til å fungere her!

Vi kom ned forrige fredag og nesten før vi kom inn døren begynte vi å skru og lage nytt setup, og vi fikk alt klart til løpet startet lørdag morgen. Dette var ikke noe viktig løp for oss og her hadde de andre sjåførene kjørt i flere mnd. på denne layouten. Vi fant fort ut at disse setupene ikke passet meg, så vi jobbet oss rett og slett i feil retning på begge bilene, og det ble omtrent ukjørbart til slutt. Så startet nr 8 i A-finalen i 2wd, endte 10. Og startet nr fem i 4wd, endte som nummer tre.

Vi brukte tre dager med å finne ut hvorfor min 2wd ikke fungerte i det hele tatt – ganske mye frustrasjon og testing, men så plutselig finner man løsningen og man begynner å få flyten i alle ledd. Det er en helt fantastisk følelse. Det er som i all annen motorsport, det er så mye som kan gå galt og 0,5 mm feil her kan noen ganger bety at man faller ut av pallen… Man kan kompensere en hel del, men da er man også avhengig av at andre gjør feil. Det er ikke måten jeg liker å prestere på. Jeg ønsker å ha så god kontroll som mulig.

Vi legger også inn endel fysiske økter, minst en om dagen. Det er godt å kjenne at kroppen får frisk luft og ny energi, og så er det deilig å presse kroppen litt. Kjenner at da får jeg en fin ro på banen. Gjerne konkurranser med pappa eller med andre sjåfører. Jeg vet at om jeg skal prestere i dette miljøet så må jeg prøve å gjøre ting annerledes og med bedre kvalitet enn det de andre gjør. Som en av mentorene mine på Team Didrik Marksten har sagt til meg hele tiden, du bør være i toppen i minst to idretter hele tiden. Didrik Marksten er tidligere toppalpinist og har slått Alberto Tomba i World Cup renn, og det er deilig å kunne ringe ham, uansett hvor vi er i verden. Få gode råd, tips og kjenne at han og pappa har samme mål. Jeg får være en del av arbeidsgruppen og med deres rutine og erfaring bak meg, så har jeg ting som ingen andre i verden har!

Idag, onsdag, er siste dag på banen, litt dårlig start på dagen, hvor vi klarte å skyte ballen i elva på morgenøkta og ingen hadde lyst å svømme ut etter den og risikere å bli syk. Så nå skrur vi alt ifra hverandre, bytter alle kulelager, smører opp drev, bytter plastikk som ikke er helt tight, og sørger for at alt skal være helt tipp topp til løpet som starter på fredag. Imorgen er banen stengt for ombygging til ny layout og nye hoppkombinasjoner osv. Det blir bra, da starter man litt på blanke ark og skal bli kult å kjøre mot de beste gutta igjen!

Skolearbeid må også prioriteres, så kvelden idag og imorgen blir skoledag. Så braker det løs.

Vi ønsker Daniel lykke til i helgen og sier tusen takk for en super oppdatering.