Cornelius Tøndel nummer 13 i Axel

Cornelius Tøndel har kjørt løp i Nederland!

Motorcross-utøveren Cornelius Tøndel (18) fra Hommelvik i Trøndelag plasserte seg som nummer 13 i helgens internasjonale konkurranse i Axel i Nederland.

Løpet i Axel ble kjørt på søndag. Han fikk 14. plass i begge heat, og ble totalt nummer 13.

I tillegg fikk han plass nummer 24 under en konkurranse i nederlandske Arnhem 26. juli. Her ble det plass nummer 21 i første heat – og 18.-plass i heat nummer to.

-Arnhem var mitt første internasjonale løp på nesten ett år, og jeg kjente at jeg var litt rusten. Jeg slet hele kvalifiseringen med å sette sammen en hel, bra runde, sier Cornelius Tøndel.

Stor fart: Cornelius Tøndel i farta. Foto: privat.

Og slik oppsummerer han konkurransen i Axel.

Svever høyt: Cornelius Tøndel i farta. Foto: privat.

-I Axel gjorde jeg en bedre tidskvalifisering og jeg følte meg bedre på sykkelen. Kom nummer 16 i kvalifiseringen. I første heatet kom jeg som nummer 8 i starten, men det ble rødflagget. I omstarten var jeg nummer 7, kjørte safe, og med mye fokus på å ikke gjøre mye feil, og ikke gjøre de samme ”rookie mistakes“ene jeg gjorde i Arnhem. Kjørte solid og kom som 14 i mål. I heat 2 var jeg nummer 6 i starten, og lå nummer 9 de første 5 minuttene, tapte noen plasseringer, og lå nummer 13 store deler av heatet, og falt tilbake til 14.-plass med noen runder igjen, forteller Tøndel.

Slik oppsummerer Cornelius Tøndel første internasjonale konkurranse på lenge.

-Igjen safe og kontrollert kjøring, og godt fornøyd med dagen da målet var å ikke gjøre de samme feilene som vi gjorde i Arnhem. Og det klarte vi meget bra. Jeg vil takke JWR Honda Racing og Jesper Lundberg som er min mekaniker for hjelpen til nå, vi gleder oss til oppstart i EM, sier han.

Tøndel stiller i åpen klasse under EM – og det står på dagsorden 15. og 16. august i Latvia.

Foto: privat